tasarimhizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar 1 Eylül'de şirketin ekonomik sıkıntıları nedeni ile işten çıkarıldım. 6 yıldır aynı firmada çalışıyordum.
İhbar + Kıdem tazminat hakkım mevcut. Normal şartlarda işten çıktığım zaman tazminatı hemen isteme hakkım vardı. Ancak firmanın ekonomik sıkıntı çekmesi ve iyi ilişkiler doğrultusunda benden sene sonuna kadar müsade istediler. Yazılı , imzalı olarak 31 aralık 2019'a kadar ödenecektir diye, üzerinde tazminat tutarlarının olduğu belgeyi karşılıklı imzaladık.
Bu süreçte 2-3 taksit halinde ödeyip seni zor durumda bırakmayız dediler. Bende kabul ettim.

4 ay içerisinde toplam 3 kere aradım ve yine ekonomik sebeplerle ötelediler. 3 gün önce son konuşmamızda alacaklarımızı aldığımızda ödeyeceğiz dediler. (Allah arttırsın gözümüz yok ancak mal varlıkları , durumları çok çok iyi olduğunu biliyorum). Bende gerekli anlayışı sağladığımı, vermiş olduğunuz 4 ay süreye sadık kaldığımı, iyi niyetimin suistimal edildiğini ve ödemenin tarafıma yapılmasını tekrar ilettim. Henüz dönüş olmadı.

Bu durumda ilk önce firmaya ihtar mı çekmeliyim? Bu ihtar kaç gün ya da hafta sürüyor? Süreç nasıl işleyecek? Arabulucuya mı gidilecek yoksa direkt dava mı ediliyor?
Avukat aracılığı ile mi ilerlemeliyim? Tecrübe etmiş arkadaşlar izlenecek yolu iletirse memnun olurum.

Ayrıca B planı olarak, iş inatlaşmaya doğru giderse bu geçen 4 ayın ve ödenmeyen günlerin faizini + avukat masraflarını da talep edebiliyor muyum?
Merhabalar.
Burada ki konumda aynı sorunu yaşadığımı dile getirmiştim. Bu tür davalarda önce arabulucuya gitmek zorunlu. Bana sorarsanız hiç uğraşmayın, elinizde ki tüm evraklarla bir avukatın kapısını çalın ve teslim edin. O sizin adınıza tüm işlemleri yürütecektir.
Şayet İstanbul da ikamet ediyorsanız benim avukatın iletişim bilgilerinide iletebilirim. Avukat önce arabulucuya gidiyor sizin adınıza , sonra anlaşma olmazsa mahkeme süreci başlıyor. Bu davalar biraz uzun sürüyor 2 yıl vs. Dava sonuçlandığı zaman hak ettiğiniz tazminatı 2 yıllık en yüksek mevduat faizine göre tekrar hesaplanıp öyle ödeniyor size.
Firmaya gereksi insiyatifi göstermişsiniz. Bence artık kendileri ile iletişim kurmak yerine direk yasal yollara başvurun. Arabulucuda zaten direk hemen ödemeye yanaşıyorlar