digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hep ya hiç bakış açısına sahipsin.
Neden evren şans eseri oluşsun? Evrenin oluştuğunu nasıl karar verdin? Belki hep vardı?
Sen bir Tanrı'nın ezeli ebedi var olabileceğine, yaratılmamış olabileceğine inanırken, Evrenin neden ezeli ebedi var olabileceği ihtimalini atıp kendi inancını ispatlamak için evrenin oluştuğunu söylüyorsun?
Büyük patlamadan öncesi hakkında bilgimiz yok diye, evrenin büyük patlamadan önce var olmadığını nereden çıkarıyorsun, belki sürekli patlayarak içine çöken bir evren var?
Ben Tanrı vardır ya da yoktur konusunda fikir beyan etmeden direk dinleri sorguluyorum.
Ben dinlerin çok büyük çelişkiler ile dolu olduğunu görüyorum.
Bu çelişkileri sorduğumda bana masallar anlatılıyor ve ben bunların masallar olduğunu söylediğimde bana sen inanmak istemiyorsun diyorlar.
İşine gelen ayeti o dönemin koşulları için gelmiştir öyledir diye yorumlayıp, işine gelen ayeti tüm zamanlara gelmiştir diye yorumlayanlar var.
Bir kitap tüm zamanlara geldiyse içindeki tüm ayetler de tüm zamanlara gelmiş demektir, o zaman o kitap sadece o dönemdeki insanlara hitap edemez.
Yok belirli dönemdeki insanlara hitap ediyorsanız o zaman da o kitabın mutlak değişmezliği ve tüm zamanlara geldiği savınız sakatlanır.
Evet inanmak istersen her türlü masala inanabilirsin.
Ama masallara inanmayan bir yapın varsa masaldan fazlasını bekliyorsun ama din diye anlatılanlar asla masaldan fazlasını veremiyor.
Maalesef sen de kendi mantığın ile kendine uygun masallar yazmaya çalışıyorsun.
Tanrıyı insan mantığı ile hareket ederek bulmaya kalkarsan kendine ilk sorman gereken mantıklı soru şu,
Bütün evreni düzenleyecek bir kitap gönderiyorsun ve bu kitabı okuma yazma bilmeyen bir peygambere mi gönderirsin?
Kuranı, getiren peygamberi eline kitap olarak hiç bir zaman almamış.
Herşeye muktedir bir tanrı peygamberin çocukluğunda karşısına bir hoca çıkarıp okuma yazma öğretebilirdi.
Ya da vahiyle bir gecede beynine okuma yazmayı da yükleyebilirdi.
Diğer taraftan herşeye muktedir bir tanrı neden sürekli aracı ile işlem yapıyor.
Neden peygamberler var? Neden vahiyler herkesin beynine direk inmiyor.
Böylece yok abdestim öyle mi bozulur böyle mi bozulur gibi bir dert kalmazdı, şeyhe, şıhha, tarikata mezheplere gerek kalmazdı.
Kaç ülke varsa o kadar farklı islam, karç insan varsa o kadar farklı islam var.
Herkesin aynı dini yaşamasını istiyorsan dinini kulaktan kulağa yaymazsın.
Çünkü kişiden kişiye aktarılan bilgiye yorum karışır, mesaj kulaktan kulağa bozulur.
Bir insana inanmama özgürlüğü verirsen sonra onu inanmadığı için cezalandırmak da insani mantığa göre saçmadır.
Sen bir asansör yapıyorsun ve yapay zeka koyuyorsun ve diyorsun ki hangi kata gideceğine kendi iradenle karar vermekte özgürsün.
Sonra diyorsun ki ben 17. kata basarsam ve sen 17. kata çıkmazsan seni cezalandıracağım.
O asansör 17. kata çıkmıyorsa bunun suçu asansörde midir, O asansör cezalandırılmalı mıdır?
O asansöre diyorsun ki, hergün bana şükredeceksin, çünkü sana elektrik veriyorum motorun çalışıyor.
Peki o asansörü elektriğe muhtac olarak icat eden kimdi?
Bir varlığı muhtac kılıp, sonra ihtiyacını giderdiğin için şükür etmesini bekler misin?
Bir insanı işkence sehpasına oturtup canını yakarken, ona acıyı hissetmemesi için ağrı kesici verip rahatlamasını sağladığında sana şükran mı duyar?
Tanrı'nın var olması dinlerin gerçek olduğuna kanıt değildir.
Dinlerin gerçek olması peygamberlerin gerçek olması, dinlerin hiç değiştirilmeden bugüne geldiğine dair kanıt değildir.
Ya da dinlerin var olması asla değiştirilmemeleri hep aynı şekilde muhafaza edilmelerini şart koşmaz.
İnanmak istiyorsan bu söylediklerimin hiç birini bile sorgulayamazsın hepsine hiç bir objektif delili olmayan masallar uydurarak geçersin.
Seninle ayni zaman diliminde yasayan seninle ayni lisani kullanan benim bile soylediklerimi anlamamissin veyahut ben anlatamamışım. Cok uzatmayacagim senin görüşün sana benimki bana saygi duyarim neye inanmak veya inanmamak istersen seçim her zaman kisinin kendisinin.