Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kasiyerlere sadece kasa kullanma egitimi veriliyor. Musterilerle nasil konusmasi gerektigini, stres altinda konusmalara veya belirli olaylara nasil tavir takinmali, nasil davranmasi gerektigini hic anlatilmiyor, egitim verilmiyor.

Burda kasiyer kesinlikle suclu. Kusura bakmayin hanimefendi, gozumden kacmis, hemen duzeltiyorum deyip yeni fiyattan sayip farkini iade ederdi, konu da kapanirdi. Olmasi gereken de buydu.
Evet, kimsenin ekmegiyle oynamamak gerekir ama o kimse de ekmek istiyorsa emegini dogru duzgun vermeli.
Hocam bende uzun süre kasiyerlik yaptım yorgunluktan bir hanımefendiye iyi akşamlar diyeceğime iyi geceler dedim yorgundum. başladı çemkirmeye ben sadece güldüm geçtim. Kasiyerlikte tokatçı bile geliyordu ona göre davranıyorduk yani illa öğretilmesi gerekmiyor az mantık yürütseler anlarlar ama bir çoğunun amacı amaan banane bunlarla mı uğraşıcam.
Şahsen ben kasiyerlere güzel yüzlü davranıyorum ama kasadakilerin bazıları gülerken bazıları homurdanıyor yorgunluktan değil karşısına sevgilisi gelse pişmiş kelle gibi gülecek müşteriye de en azından bir tebessüm etmesi gerekli hele ki kolay gelsin dediğimizde yüzümüze bakmayanlar ayrı mesele.