Merhaba arkadaşlar çok eski bir üye sayılmam 7 yıllık üyeyim ancak son 2 yıldır hosting firmalarının resmen egolarına,yarışmaya,daha fazla kazanma hırsına veya stratejik planlarında şaşmaya yenik düşüp kendi fişlerini çektiğini görüyorum forumda bir çok firmanın hosting veya vds müşterisiyim ucuz olandan da aldım pahalı olandan da mesele ucuz veya pahalı değil bende biraz başkasıda kazansın tarzında esnaf kafası var, ondanda ziyade farklı firmalarla çalışmayıda seviyorum aynı yerde durmak huyum değil.
Herneyse gelelim konuya,
Abi ucuz firmadan hosting veya vds alıyorsun kampanya var yararlanayım diyorsun adam 300 stok diyor sağlamda kampanya yapmış cihazın kapasitesi belli 300 stok doluyor ama hala yığılma var talep var yeni cihaz almıyor onun yerine arttırma yapayım deyip cihaza daha fazla yükleniyor 500-600 stok yapıyor çünkü adam zaten fazla para kazanmıyor para kazanması için ya fiyat yükseltmesi yada daha fazla satması gerek, akan bir dere var kampanya tutmuş önünü kesmekte istemiyor.Yanlış bir yöntem izleyip mecburen patlıyor.
5 TL'ye vds veya hosting var mesela belkide hesaplasanız 1-2 TL kazanıyordur yada kökten kazanmıyordur dahi ben çok kazandıklarını düşünmüyorum bu firmadaki cihaz kendisininde olsa kirada olsa aylık giderleri, vergiyi şunu bunu kafadan dahi en düşükten hesaplasanız arada uçurum var barındırmanında en ucuz rakamı belli kiralamanında birde indirim yapan çoğu firma tek alandada yapmıyor hostinge yaptıysa vds vb. hepsine yapıyor.Sonra bakıyorsun adam üstteki belirttiğim 300 ü 500 yapma yöntemini izleyip patlıyor başlıyor millet ucuz etin yahnisi olmaz demeye.
Diyelim senin stratejik planın var kampanya yapıp müşteri çekip şimdilik az kazanmayı daha sonra ufak ufak artan şekilde kazanmayı, müşteri edinmeyi, tanınmayı vs. hedefliyorsun firman için iyi birşey yapmaya çalışıyorsun o zaman anlarım fakat 300 stoğu niye 500 yapıyorsun ki o zaman abi? Neden amacından şaşıyorsun? Zarar et demiyorum ama niye kendinede bizede eziyet ediyorsun?
Bir ara kampanya yok yapın diyorduk hatta ben konu dahi açmıştım yanlış hatırlamıyorsam şimdiyse kampanyadan almaya korkuyorum açıkcası.
1 GB ramli cihazlar 256 MB tan daha kötü çıkıyor hostlarda ise verilen cpu değeri ve hızdan aldığımız verime söyleyecek laf dahi yok.Cpu'da yüzdeler havada uçuşuyor. Farklı yolda izledim bakın o yolun sonuda hüsran
Ve şimdi bu anlatacağım ikinci yolu tek ben izlemedim eminim bir çok kişi izledi onlarda da sonuç hüsran
Başlıyorum anlatmaya
Diliniz yandı dediniz ki ucuz etin yahnisi olmaz başladınız araştırmaya bir firma buldunuz fiyatları iyi destek bildirimleri anında yanıtlanıyor hatlara bakıyorlar vs (Telefona bakan firma çok nadir 6 ay zor dayanıyorlar)
Minimum 50-60 TL'den hizmet satıyor diyorsunuz ki pahalı olsun kafam rahat olsun bu arkadaştan alayım.
Bu defada sizin gibi düşünen bir ton adam o firmaya yığılıyor yorumlar hizmet vs iyi diyen geliyor.
Tabiki kaliteli firma olan gerçekten hakkı olan parayı kazanan arkadaşımızada para tatlı geliyor oda daha çok kazanmak için stok 300 iken 500 yapıyor cihaz arttırmaya gitmiyor sonuç yine hüsran.Destekleri 1 dakika içinde yanıtlıyor belki ama aldığınız malın içi boş.Kendimizi en azından ilgileniyorlar diye avutuyoruz.
Bu arada samimi bir üslupla yazmaya çalıştım hatam varsa kusura bakmayın ve tabi ki bu iki yoldaki hatayı izlemeyen firmalarda var kalitesinden ödün vermiyor, dediğim gibi birçok firma ile çalıştım memnun olduklarım gerçekten var ama olmadığım veya olunmayan kesim tahmini olarak yüzde 70'i temsil ediyor diyebiliriz.
Velhasılıkelam Olan Yine Hepimize Oluyor.