ikincieldeguven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KOSGEB'in verdiği destekler ikiye ayrılıyor.
1-Hibe; Özgün bir projeniz var ise(deeptech) onun için çekirdek ekibi oluşturup, gerekli iş planı ve bütçe analizleriyle birlikte başvuru yapıyorsunuz.
2-Teşvik; Mevcutta sermayeniz var. Bu sermayenizi işinizi kurmak için harcıyorsunuz. Tüm bu harcamalar şirket kuruluşu yapıldıktan sonra faturalandırılmak zorundadır. Örneğin ; Dell XPS laptop değil de i5 işlemci 8 gb ram 15.6'' laptop diye listeye alım yaptığınız ürünleri yazmanız gerekiyor. Piyasa fiyatı üzerindeki faturalarda kurumu aldatmaya yönelik girişim olabileceğinden dolayı internet tabiriyle ban yiyebilirsiniz.
Teşvikten devam edelim. Sermayeniz 50.000TL bir iş yapacaksınız. Şirket kurulumu yaptınız. Demirbaş alımı yaptınız ve işletme olarak ilk fiş/faturanızı kestiniz. Akabinde KOSGEB'e başvuru yapıyorsunuz. Ben böyle bir iş yapıyorum. Şirketimi kurdum kendi sermayem üzerinden paramı harcadım bana destek verin diyorsunuz. Türkiye'yi sosyoekonomik olarak bölgelere ayırmış vaziyette devletimiz. İş yaptığınız il/ilçe hangi kategoriye giriyor ise o bölgeye özel desteklerden faydalanabiliyorsunuz. Şirket kuruluşunda A.Ş için yaklaşık 4.000TL devlete ödeme yapıyorsunuz. Bunun hemen hemen hepsini size geri iade edebiliyor fakat iade süreci 6 aya kadar uzayabiliyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.E-kosgeb eğitimine başladım.O zaman benim alacağım hibe değilde teşvik desteğine giriyor.Cevabınız için tekrardan çok teşekkür ederim çok işime yaradı bu bilgiler