Bende de panik atak yıllardır var.En büyük tetikleyici de araba sürerken normalde işte kullanılan arabayı öğrenmek için ilk başlarda iş arkadaşımla gidip 20-25 dk kullanıyorduk. Sonra tek başım kullanayım dedim ve arabayı kullandım. Arabayı park edeceğim. Fren yerine gaza basiyorum. Bana dışarıdan frene bas dediler. Ben yanlışlıkla gaza bastım. Sonra araba kaput altı falan komple gitti. Duran motora çarptım. Motor ciddi hasar gördü o da iş arkadaşımındı. O andan sonra ciddi bir tetikleme oldu. Motor kazası sonrası öğle yemeğinden ne yapacağımı şaşırdım, üzüldüm, korktum. Ondan sonra 2 saatlik yolu otobüsle eve gittim komple odaya kapandım. Ondan sonra ben arabaya sürücü koltuğunda hiç binemedim. Ne zaman binmek istesem. Sürekli bu olaylar gözümün önüne geliyor. Ya motorda birisi olsaydı o zaman işte beni komple bitirirdi. İşte ondan sonra bir iş olduğunda ben bilmiyorsam ve benden bir beklenti içinde oluyorlarsa gögsüm yükseliyor, nefesim daralıyor, yutkunuyorum. Konsantre olamıyorum. Ya da telefon verseler müşteri ile konuş ben o işi bilmiyorsam ama bana yine de oyle öğren zorla kendini vs dense yine karşımda panik atak geliyor. Arkadaşlar gerçekten burada yazan insanların çoğu oluyor. Ancak ölüm korkusu değil de bi ara ciddi depresyona girmiştim. Evden hiç dışarı çıkmak istemiyorsun. Bu arada lucid dreaming bilmiyorum ama evet bazen sanki rüya da kontrol olma olayı mı bilmiyorum ama normal yaşantı ile rüya arasında sanki bir köprü olmuş gibi oluyor son zamanlarda hissediyorum. Onun dışında bu aralar şunu fark etmeye başladım. İş arkadaşlarım söylüyordu. Ara ara bazen boşluğa bakıyorum ve dalıyorum bana birisi bir şey demese öyle kalıyorum. Onu da yeni fark etmeye başladım. Hım gerçi ben 3 sene evde kalında başka bir yerde işten hastalık yüzünden haksız yere çıkarılınca ondan sonra 3 sene evde kaldım. O ara paxera sürekli kullanacaksın demişti doktor ben bıraktım. Kullanmadım ama geçmek bir yana sinirli oldum, hemen kızıyordum, yanlış anlıyordum, insanları istemeden kırıyordum sonra farkına vardım. Demek ki ilaç kontrolsüz bırakınca etkileri oluyormuş yaşadım. Nette bir şeyler yapabilirim diye olmayınca da işte o zaman çok daha sıkıntıları, daralmalar, bunalmalar oluyordu ama panik atak çok olmuyordu. İşe başladım 2 ay oldu ondan sonra ara ara bir işi bilmediğimde, baskı olduğunda genelde panik atak oluyor. Onun dışında genelde çok takmamaya çalışıyorum. Arada derin nefes alıp veriyorum, Nefes egzersizleri yapmaya çalışıyorum. Başka şeyler düşünüyorum. Sporda yapmak istiyorum. Ancak bel ve boyun fıtıkları da olunca korkuyorum bir sey olur daha kötü olurum diye ondan spor yapamıyorum o bel ve boyun egzersileri ara ara yapmaya çalışıyorum. Yükseklik korkusu da var. Yine de Allaha şükür beterin beteri var diyorum ve halime şükrediyorum. Konu açan arkadaş kusura bakma sana çok yardımcı olamadım ama bir şey olunca kafana takma, bu işleri çok araştırma, spor mutlaka yap, kitaplar oku, müzik dinle dinlendrien rahat müzikler dinle, ve mutlaka dışarı çık yürüyüş yap o bana yapınca çok iyi geliyor bir kendime geliyorum.