Merhabalar,
Mustakil ailemin kaldigi 3 katli evde ki kiracilarim bazi sebeblerden ötürü çıkardık.
Annemler ust katta oturuyor alt kati bosaltildi.
Ailemin kaldigi evin alt katina yerlesmeyi taşınmayı düşünüyorum fakat esim pek sicak bakmiyor.
Ilk 2 hafta kadar bende sicak bakmiyordum.
Odalar duzensiz ve biraz bicimsiz mutfagida fazla buyuk degil ama bi masa sigacak kadar genisligi var.
Diger odalari büyük.
M2 olarak tahminen 260m2
Fakat suanki kaldigim evde büyük, oda 250 m2
Aslinda burasi daha cok huzur veriyor ama bir yandanda aileme yakin olmak istiyorum nebilim sabah kahvaltiya akşam yemege onlara cikabilirdim.
Eksiler konusunda bulundugum evde ki internet alt yapısı cok iyi fakat.
Annemlerin oturduğu konutta internet alt yapisi max 50 mps destekliyor.
Odalar bicimsiz birde tek kusuru bu.
Önümde iki secenek var:
Ya buraya tasinmaliyim yada annemlerin uzerine kat atmaliyim yeni daire insaati ile..
Yeni kat atarsak evin planini esimin dilediği sekilde yaptıracagim ve kendime ozel bir calisma odasi yaptiracagim ufak olacak.
2 ay a bebekte geliyor Allahin izniyle bebeğe oda ayirirsak bana calisma odasi kalmiyor 🙄
Misafir odasi ve oturma odasi disinda.
Yeni daire yaparsam da 4+1 yapmayi düşünuyorum
Bebegime de bir oda banada kucuk bir calisma odasi seklinde.
Şuan bulunduğum evin plani seklinde yaptirmayi dusunuyorum fakat onumde bir engel var evin temeli yeni kat atmaya musait olurmu aceba cunku her dairenin plani ve kolonlari farkli annemlerin katinda dahi destekleyici kolonlar var.
Muhendis getirip baktirmak istiyorum fakat oda biraz maliyetli.
Ortalama bir luxte bir daire yapmak istersek maliyetleri ne olur bugunun sartlarinda.
Mutfak banyo ve tuvalette seramik parkeler vb olucak dogalgaz altyapisi da dahil edildiginde kaba taslak ne maliyet olur.
Bugun bir vestiyel dolabi bile yaptirmak istedigimizde 3-5 binliradan başlıyor.
Kenarda biraz birikmisim var önümüzdeki ay adsense kazanci ilede kredi cekip insaati baslatma sansimda var.
Kira konusunda bosaltilan daire 700 liradan kiraci sansi var,
Bulundugum dairede 1200 liradan kiraya verebilirim suanki sartlarda.
Kat atip iki daireyi kiraya verdigimde zaten cekecegim krediyi karsiliyor.
Sizce hangisi mantıklı olur?