Dün akşam düşündüm iyice, bırakacağım artık dedim sigarayı.
Sigara bırakma diye bir program indirdim ve günden güne baka baka takip ederek bırakacağım dedim.
Programı indirdim : kaç yıldır sigara içiyorsunuz vs gibi alanları doldurdum. 5 yılda 38 bin TL para harcadığını gösterdi program. Hadi biz buna 30 bin diyelim dedim ve sabah sigarayı bırakma evresine geçeceğim dedim.
Fakat sabah kalkıp işe giderken istemsiz bir şekilde sigara aldım. Yine içmeye devam ettim.
Forumda bir arkadaş video önermişti bırakmak için fakat hiç bir yararı olmadı.
Şimdi bir kaç konuda sigarayı bırakmış olan kişilerden öneri almak istiyorum.
1. Sigarayı Hastanenin verdiği ilaçlarla bırakan kişilerin süreci hakkında bilgi.
2. Sigarayı ilaçsız bir şekilde bırakanların geçirdiği süreç.
3. Ve benim gibi bu durumda olan kişilerin neler düşündüğü.
-38.000 TLden 8,000 TL silmişsiniz. 5 yıl önce 5 liraya satılan sigara günümüzde 10 lira. O yüzden bir 38,000 TL daha ekleyin lütfen.

Sıralı zamların gelmeye devam edeceği de çok aşikar.
İlaçlar elbette yardımcıdır ancak zararları kaçınılmazdır ve hangi ilacı kullanırsanız kullanın çok klişe ama kafada bitiremediğiniz sürece bitmez, bırakamazsınız. Ciddi manada 3-5 paket içen insanlar tanıyorum bir sabah değişik bir ilhamla uyanıp tamamen bırakan. Çevrenizde vardır mutlaka.
Öneride bulunabilirim sadece; Bahaneleri kesinlikle silin kafanızdan. Çünkü o bahaneler bırakamamanızın gerçek nedeni. İçmeyince çok öfkeleniyorum dediğinizde ilk gün sinir krizi yaşayacağınız bir olayı mutlaka türetirsiniz tecrübeyle sahiptir. Veya kilo alıyorum dediğinizde yemeğe abanırsınız.
Benim bir kaç denemem hep kendimce olan bahanelerden dolayı 1 haftayı bulmadı. En uzunu bahaneleri terk ettiğim zaman 1 ayı buldu ama yine 1 bahaneyle döndüm.
Yapılmaması gerekenler; Sigaradan kaçmayın, küllüğü, çakmağı saklamaya, düşünmemeye çalışmak sürekli onu düşünmenize neden olur. Sigarasızlık en çok sabah uyanınca ve yemeklerden sonra can sıkıcı dayanılmaz bir halde olur bunların yerine bir aktivite ekleyin.
Ofis hayatı, pc başında çalışanlar için çok daha zordur ataklar geldiğinde dışarıya çıkıp yürüyüş hatta koşu yapıp, ılık bir duş alıp uyuyun mutlaka geçiştiriyor.
Bir kağıda bırakma nedenlerinizi sıralayın, maddi kayıp kriz anında zerre umurunuzda olmayacaktır. Onu yazmayın sigara paketlerinin üzerinde ikazları hiç tınlamıyoruz ama kolu bacağı sigaradan kaynaklı kanserle kesilen insan hikayelerini araştırıp bir arşiv yapın, gırtlak kanserlerinin videolarını indirin ve buna bağlı ameliyat videolarını. (Gerçek hikayeleri dinleyince büyük bir kaçış olacaktır.)
Kokusu, diş ve dudak rengi, nefes, uyku ve sıralı binlerce caydırıcı nedeniyle listeyi uzatın.

Sigaradan boşalttığınız alana mutlaka birşey yerleştirin. Sakız çiğnemek, tesbih çekmek, bir mobile oyun bulup oynamak,bol bol spor yapmak v.s. Alışkanlığı atlatmak malesef fiziksel bağımlılıktan çok ama çok daha güç.Bir alışkanlığı terk etmenin en kolay yolu da farklı bir alışkanlık edinmek. (Bu alkol veya Nargile olmasın tabi

)