cevabınız için teşekkür ederim.
Fakat şöyle bir şey var:
1. Tevsik Zorunluluğunun Kapsamı
Bakanlığımıza verilen yetkiye istinaden,
- Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,
- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların
kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir.
https://www.gib.gov.tr/node/88761
Madde doğrudur ancak bir kaç eksiklik var:
1- Belirlenen 500 TL 2008 yılı içindir, şikayete konu olması ve mülk sahibinin güncel değer üzerinden hesap talep etmesi durumunda bu rakam günümüz için 2200 TL seviyelerine çıkar.
2- Kira bugünün limitinden de yüksek diyelim (4000 TL olsun misal) ceza kesilir aylık %5 civarı mevcur her yıl için ekstra ceza doğar, mülk sahibi anlaşma yoluna (uzlaşma talep eder) giderek yine 1 yıllık ödeyeceği kira gelir vergisinin üstüne cüzi bir miktar ekleyerek bunu öder.
Bakın kin iyi birşey değil, ben hem ev sahibiyim hem de kiracılık dönemim oldu. Üstelik ev sahibi iken kiracı olmak çok daha zor, benim iyi niyetle davrandığım gibi davranmadı bana ev sahibim asla. Zamanında bende kin duydum şöyle yapayım böyle yapayım vb. şekillerde, kendi kendimi yedim bitirdim. Gerek yok sizde söylediğim şekilde çıkın evden, çıktıktan sonra şikayetçi olabilirsiniz bu sizin doğal hakkınız.
Fakat vicdanen söylüyorum, evi tutarken, kirayı elden öderken, yani ihtiyaç varken veya iyi gündeyken bunu dert etmeyip, çıkarken bir silkeleyeyim mantığı çok yanlış.
Boşvermek gerekiyor hayatta bazı şeyleri, siz söylediğim şekilde (durumum yok ödeyeyemiyorum işten çıkardılar, müsaade ederseniz biraz geriden geleceğim ödemelerde) teklifi yapın o zaten çıkın diyecektir.
Kafanızı yormayın kendinizi strese sokmayın daha fazla.