öncelikle bir kullanıcı yani bir konu üzerinde araştırma yapan biri olarak yazıyorum.
Bir arama yapıyorsun kardeşim şaçma sapan sonuçlar, ilk 2 sayfa sadece haber sitesi. zaten konuyu açsan bile heryer reklam, konuyu okumak için 10 tane reklamdan geçersen konuyu okuyabiliyorsun.
Görsel aramalar zaten resmen saçma sapan. yahu bir görsele ulaşmak bu kadar mı zor. abidik gubudik görseller. hepsi telifli görsellerin, açsan baksan işe yaramaz.
velhasıl aramalarda artık google kullanmıyorum.
gelelim yayıncı olarak duruma.
1 makalem var 3. sıradan 5. sayfaya düşmüş, çok bariz bir hata var burda yani, aradaki konu başlıklarını okuyunca konu başlığım arabaysa yani aradaki sayfalarda uçak jet ski gibi bir sürü konu başlığı yüzünden benim mis gibi makalem 5. sayfaya gitmiş. yahu böle saçmalık mı olur?
Bence google google olmaktan çoktan çıkıp, emekçinin emeğini sömüren tam bir tefecilikk sistemi olmuştur. Yani bu kadarda rezalet olmak be kardeşim.
Anlaşılan oki, çalaçan çırpacan, kurcan botları milletin sitelerini soyup soğana çevirip kendi sitene konu eklicen. İki kelime değiştir iki aşık iki kaşık sonra bakmışın ohh miss. çalmışsın çırpmışsın uyduruk yazı girmişsin googlenin umrunda değil.
Google kendi politikalarıyla çelişiyor. Yani değerli içeriğe önem vereyim, çalmayın çırpmayın diyor ama, kardeşim ordan burdan şurdan ziyaretçi toplayıp bana para kazandırırsan ne çaldığının önemi var nede çırptığının. yeterki sitenden para kazanayım?Bana para kazandırıyorsan kardeşim, istersen herkesi soy benim umrumda değil diyor google. ben bunu anladım.
Yarın yazıyorum botu kuruyorum sistemi boşaltıyorum, benim rakipleri, basıyorum ziyaretçiyi. nasılsa google yarın kapımı çalıp gel sana adsense verem seningünlük 20k ziyaretcin varmış. öpüp başıma koyarım ben seni orta yol buluruz dicek.