Merhabalar.
Son gelen güncellemelerle birlikte çoğu insan takip yöntemiyle sayfa kasamaz oldu.
Denemelerim sayesinde instagram'ın bize dürüst olmadığını farkettim.

Bir sayfamda 100 istek sonrası engel yerken diğer sayfamda +1000 istek gönderip artık yorulduğum için takip göndermeyi bırakıyorum.

Peki bu sayılara etki eden sebepler nelerdi ?

Kesin bilgi olmamakla beraber ;

Sayfanızın takipçi sayısı

Sayfanızda takip göndermek dışında yaptığınız işlemler ( gönderilere yorum yapmak - beğeni atmak - insanlara dm atmak - hikayeleri cevaplamak )

Takip gönderdiğiniz hesapların konumu ( Eğer istek gönderdiğiniz hesapların çoğunluğu istanbulda yaşıyorsa instagram gönderilen isteklerin alakalı istekler olduğunu varsayıyor. Engele takılmamak için bir şehrin insanlarının toplandığı sayfadan istek kasmak daha mantıklı. )

Gönderdiğiniz isteklerin size dönüş ve etkileşim oranı ( Örneğin 100 istek gönderdiniz ve gün içinde 40-50 tanesi size dönüş yaptıysa artık limitler sizin için yok demektir çünkü insanlar size dönüş yapıp etkileşime giriyor )

Doğal yolla limitlerinizi yükseltme imkanınız yoksa bot hesaplarla bu limiti arttırın ; Örneğin elinizde 1000 bot hesap varsa 2 normal istek 1 bot hesaba istek şeklinde gidin ve bot hesaptaki isteği kabul edip etkileşime girin ( Bunu manuel şekilde yapmaya kalkmayın imkansız olur. Bunun için bir bot yazılması gerekiyor )

Bu tecrübelerimden yola çıkarak sayfamda günlük +1000 istek gönderebiliyorum tam limiti bilmiyorum çünkü bir süre sonra istek göndermekten parmaklarım ağırıyor.

not : klavyem sorunlu olduğu için yazım yanlışları için kusuruma bakmayın.