Bugün böyle bir yazı okudum , araştırdım ve gerçekten ihtimaller dahilinde . Bununla ilgili çok karşıt ve sert şekilde reddeden uzmanlar islamcılar var . Olabileceğini düşünen insanlarda . Aşağıya link paylaşıyorum yazı uzun bir yazı . Sabrı olup okuyan arkadaşlar görüşlerini bırakabilirler mi ?
https://seyler.eksisozluk.com/tarihc...isilan-iddiasi
Özellikle hira mağrasının şehre bakmaması ve safa - merve arasındaki yağmur yolu kafa karıştırıcı .
Bu adamın açıklayamadığı şeylerden biriside evet zemzem , bu benimde dikkatimi çekti . Hira mağarası olayı şu hocam eski kayıtlarda hira mağarasının şeher baktığı yazar , ancak gerçekte bakmıyor . O Yüzden yazdım .
şimdi yazıyı okuyorum bu gibsonla beni karşı karşıya koysalar 5 dakikada tezini çürütürüm.
Petra diye bahsettiği yer Mescid'i aksa aslında elbette orada daha çok kalıntı bulunacak çünkü israiloğullarının ana merkezi yani 104 bin peygambere ev sahipliği yapmış.
Üstelik müslümanlarında ilk kıblesi .
Mekke'nin adının geçmiyor olması yahut ticari kervanlar üzerinde yer almaması bir çelişki yada yeni bir bulgu değil.
Mekke 4 yanı dağlarla çevrili bir şehirdir yol güzergahı değildir , İslamiyyetten önce orada puta tapan bir kavim vardı ve Kabe putlarla doluydu.
Bu sebeble ziyaretçiyi çok çekiyordu buda onu ticari güzergahlardan biri yaptı , islamiyetten sonra zaten hac ve umre için akın edilmeye devam edildi.
Yani Türkiyeye birisi gelmek istese elbette medine yolunu tercih ediyordu.
Bak şimdi adamın nasıl çuvalladığına şahit olalım .
mescid-i kıbleteyn, 623 yılında inşa edilmiş. hz muhammed'e kıble değiştirme ayeti geldiğinde yüzünü mescidi aksa'dan kabe'ye bu mescitte çevirmiştir. çift kıbleli mescit anlamına gelir.
diyor yukarda aşağıda ise ,
mescid-i aksa, israil. 706. yılında inşa edildi diyor.
Oysa mescidi aksaya yüzünü dön ayeti geldiğinde mescid-i aksa yokmuydu yani ? yok ise nereye yüzünü döndü.
623 yılında ayet inecek ama 706 da mescid-i aksa yapılacak öyle mi ?