Hocam;
Spor olayını kafada büyütme. İnsanlar spor yapmadan kilo verilemeyeceğini düşünüyor fakat bence tam tersi söz konusu. Spor yapmadan zayıflamak çok daha kolay. Spor yapınca sadece şöyle bir algı oluşuyor. Ya o kadar spor yaptım, emeğim boşa gitmesin. Yemek yemeyeyim yada az yiyeyim...Şöyle anlatayım. Ortalama 70 kilo biri
saatte 8 km hızla koşarsa yarım
saatte yaklaşık 280
kalori yakar. Siz eve 2 parça çikolata yeseniz bu kadar kalori zaten...
Spor da yapın fakat sporda şu oluyor. Bir süre sporu sadece kilo için yapınca bıkkınlık veriyor. Zevk için spor yapın fakat zayıflamak düşüncesiyle spor yapıyorsanız hiç yapmayın. Bir süre sonra İş gibi oluyor çünkü. Sporu bırakınca diyeti de bırakırsınız. Beyin öyle çalışıyor.
Ben kilo vermek istediğim zaman şöyle yapıyorum. Mümkünse günde 2 öğün yiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum. Et, yumurta beyazı, yeşillik, salatalık falan besleniyorum. Az yediğiniz zaman, düzenli olarak yemeyi azaltınca emin olun kilo diye derdiniz kalmaz. Bugün ekmeği azaltın, yarın baka şeyi. Porsiyonları küçültün. 1 Günde kilo vereceğim diye derdiniz olmasın. Bir kaç aya yayın...Emin olun kilo vereceksiniz...Ani kilo vermek zaten sağlık için de sakıncalı. Düzenli olarak az az ama kararlı şekilde kilo verebilirsiniz...
170cm - 65 kiloyum. Belki merak edersiniz