Ve Bu açtığınız konuda da size ayak bileği çıkıklarının kolay kolay olamayacağını söylemiştim. Sadece çıkık ayak bileğinde çok çok nadir gözükür, kırıkla birlikte çıkık olur fakat onun için de ağır bir travma olması lazım. Sizin sadece bağlar zedelenmişti, 3 gün üstüne basmayın 4. gün üstüne basarak yürümeye başlarsınız demiştim. Siz hala yürümenizi çıkıkçıya bağlıyorsunuz. İlaç kullanmasanız dahi 5-6 günde o ayak iyileşir. Forumda gülecekler demişsiniz fakat maalesef İyileşmenizi anatomi ve klinik bilgiden yoksun bir çıkıkçıya bağlamanız ve 'insanlara bunu tavsiye etmeniz gülünç.
Burkulma olan için kremi sürüp bandajlayın ve ilk 2 gün kalp seviyesinin yukarısında tutun. Ara ara buz uygulayın. 3. günün sonunda üstüne basarak yürünecek hale gelir.
Kırık olanda ise süreç kırılan kemiğe göre değişiyor fakat sizinki muhtemelen küçük bir kırıktır. Sadece alçıya alırlar, 4 haftada iyileşir. Eğer ağır bir kırık ise maalesef ameliyatla vidalama yaparlar ya tel ile birleştirirler. O zaman iyileşme 4-6 hafta sürebiliyor.
Burkulanın üzerine basabiliyorum Allahtan ama kreme ve yukarıda tutmaya devam ediyorum
Diğer kırıkta hafif dediler yarım alçıda şu an. İnşallah ameliyata gerek kalmaz.