Dostum oncelikle gecmis oldun iki hafta once de benim sag ayag bilegim burkulma sonucu çıkmıştı. Hatta bekcilik mulakatlarina girecektim. Ayak bilegi ice dogru burkuldu kemik sesini herkes duymustu. Burkulma sonucu kirilma olmaz ama cikma ihtimali yüksek. Rontgende maalesef doktorlar ciktigini bilemiyorlar. Asik kemiginin Alt kisminda şişlik var ise çıkmıştır. Forumda gulecekler ama doktor tip diye. Bildigin cikikci var ise cektirmeni tavsiye ederim. Ben cektirdim5 gun sonrasi. Yurumeye basladim. Alciya aldirmani tavsiye etmem.
Buz tedavisi yanı sira fastjel merhem sürmeni tavsiye ederim. İlgili bolgede olusan hasari onarmaya, kaslari gevsetmeye ve zarar goren bolgeyi iyilestirmeye yarar. Agri kesici özelliği bulunmakta. Bengay tavsiye etmem sadece agri keser yurumeye falan baslarsin agri hissetmezsin ama etkisi gecince daha beter olursun.
Bu açtığınız konuda da size ayak bileği çıkıklarının kolay kolay olamayacağını söylemiştim. Sadece çıkık ayak bileğinde çok çok nadir gözükür, kırıkla birlikte çıkık olur fakat onun için de ağır bir travma olması lazım. Sizin sadece bağlar zedelenmişti, 3 gün üstüne basmayın 4. gün üstüne basarak yürümeye başlarsınız demiştim. Siz hala yürümenizi çıkıkçıya bağlıyorsunuz. İlaç kullanmasanız dahi 5-6 günde o ayak iyileşir. Forumda gülecekler demişsiniz fakat maalesef İyileşmenizi anatomi ve klinik bilgiden yoksun bir çıkıkçıya bağlamanız ve 'insanlara bunu tavsiye etmeniz gülünç.
1inde bi şey yok oraya krem verdi. Diğerinde hafif kırık varmış kemik oynamamış alçıya aldılar acilde. Biraz alçı bekledikten sonra ortopediye gidip tedavi başlayacak. İnanılmaz zor bi durum ne merdiven çıkılabilyior ne yürünebiliyor çok zor Allah kimseye yaşatmasın
Burkulma olan için kremi sürüp bandajlayın ve ilk 2 gün kalp seviyesinin yukarısında tutun. Ara ara buz uygulayın. 3. günün sonunda üstüne basarak yürünecek hale gelir.
Kırık olanda ise süreç kırılan kemiğe göre değişiyor fakat sizinki muhtemelen küçük bir kırıktır. Sadece alçıya alırlar, 4 haftada iyileşir. Eğer ağır bir kırık ise maalesef ameliyatla vidalama yaparlar ya tel ile birleştirirler. O zaman iyileşme 4-6 hafta sürebiliyor.