cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostlar, 1,77 boyunda 96 kiloyum. Defalarca kilo alıp verdim ama kiloyu koruyamadım. Geçen kış 94'ten 79'a düştüm. 6 ayda 17 kilo alarak 96'ya çıktım.
Dün itibariyle günde 2 öğün 1000 kalori alıyorum. Buradan her gün güncelleyerek kilo verilerini paylaşacağım.

Neden Kilo Veriyorm ?

Sigara kullandığım için kilo daha fazla nefes darlığına neden oluyor yokuş çıkmakta zorlanıyorum.
Dışarı çıkarken sürekli terliyorum.Bunu istemiyorum.
Sağlıklı bir hayat düzgün bir dış görünüş istiyorum.
Aldığım kıyafetlerin yakışmasını istiyorum.
Kilodan dolayı bel ağrıları fiziksel ruhsal rahatsızlık istemiyorum.

Hedefim Ne ?

Hedefim 72 kiloya düşmek yani 24 kilo vermek. 3-4 ay süre içinde yapabileceğimi düşünüyorum.

Diyette Neler Var ?

Sabah 500 kalori
Akşam 500 Kalori

Atıştırmak ve ara öğün yok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Protein ve karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum.
Günde 30 dakika yürüyorum.

31.08.2019

96.0 kg

01.09.2019

94.8 kg
Öncelikle sizinle aynı değerlere sahip olan ve 3 kere 100'den 72'ye düşüp yeniden 100'e çıkmayı başarmış biri olarak size nacizane tavsiyelerim olucak. Ben sizin aksinize 6 ayda 20 kilo alamadım ancak senelik 10 ila 15 kilo arasında rahatlıkla aldım. Zayıflığın açıkçası çok yakıştığı insanlardan biriyim, fakat ömrü hayatımda zayıf olduğum süreç 3 seneden fazla olamadı... Hala o 3 seneninde ekmeğini yiyorum.

Öncelikle bizim sorunumuz ne? Bizim sorunumuz 2 3 ayda tüm kiloyu kaybedip akabinde sporu vs. bırakıp stabil düzenimize geçmek. Bu çok yanlış birşeymiş arkadaşım, çok araştırdım. Aslında sporla ve beslenmeyle kilo vermiş vücudumuz, 3 ayda kiloyu veriyor fakat vücut ve metabolizma sanki çok değişmiyor. Bu durumda hani su içsem yarıyor diyoruz ya onun gibi birşey. Bu yüzden su saatten sonra yapılması gerekenler fikrimce şunlar;
  1. 1000 Kalori değeri aşırı derecede az bir değer. Verilerimiz hemen hemen aynı olduğu için söyleyebilirimki 1800 kalori civarında almanız şart. Bu civarda alırsanız hem vücut bağışıklığınız bu durumdan aşırı etkilenmez, güç kaybı ve kas kaybını minimum düzeyde yaşarsınız. Sağlıklı kilo vermek için bu şart.
  2. Kardiyo ile 3 ayda 70'e dayanırsınız. Bu kesin ve net bilgi. Ama sadece kardiyo ile verirseniz, vücut yine aynı vücut olduğu için yiyerek alırsınız. Kardiyoyu mutlaka kas çalışması ile taçlandırmak gerekiyor. Çünkü kaslar yakımda çok etkili. Kas kütlesi yüksek insanlara dikkat edin, deli gibi yerler ve kardiyoyu 2 3 günde 1 yapmanlarına rağmen yedikleri yağlanma yapmaz. O yüzden kardiyo ile kaybedilen kas kütlesinide yerine koymak için kalori değerinizi arttırın. Beslenmeden karbonhidratı çıkarın, protein ekleyin derim. Ama yineleyeyim 1800'den az beslenmeyin.
  3. Günlük 1 kilo, 2 kilo vermek huzur veriyor olabilir fakat benim açımdan çok yanlış. Haftalık 0.5 - 3 kg kadar verilse fakat dediğim gibi bu kayıp kastan olmazsa geleğe dair daha emin adımlarla devam edilebilir.
  4. Günlük 5 litre su içen bir insan olarakda yer yer tartıda sana kilo almış hissi versede, vücuda su kaybettirmektense, net yağ kaybını gözlemlemek amacıyla bolca su içmeni öneririm. Çünkü su tüketilmediğinde, yapılan kardiyo ile verilen kiloların %60 - % 70'i su kaybı oluyor.
Şu anda bu dediklerime dikkat ederek, 1800 kalori bandında kalmaya çalışan, vücut çalışmaya özen gösteren ve kalori aşımı yaptığında ekstra yürüyüş yada koşu ile bu açığı kapatan biri olarak düşüncelerini tekraran gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sadece kendine sor, vermesi zor ve acılı iken, neden alması bu kadar kolay? Ben kendime bu soruyu sorduğumda, yanımda cılız bir arkadaşım vardı, deli gibi yemek yerdi ve yakınırdı neden alamıyorum diye. Sanırımı o an anladım, önemli olan vücudun yapısalını değiştirmek, kilo vermek değil...