SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda adam sadece bir çocuğuyla geçinemediğini yazmış. Senin verdiğin örnek villayla alakalı. Neden böyle bir örnek verdin biliyor musun? Çünkü sende söylediğin şeyin çok mantıksız olduğunun farkındasın. Lüksten uzak yaşayan, yıllarca okuyup sınavlarda binlerce kişiyi geçip iyi bir işe girmiş adam bile sadece tek çocuğuyla geçinemediğini yazıyor. Bunun şükredilebilecek bir yeri olmadığını sende çok açık görüyorsun, bu yüzden villa örneği.

Bu arkadaş isyan etti diye devlet kendine çeki düzen verecek. Devlet 4. sarayı yapmayacak. Yani aslında yapmayacak ama her konuştuğunda senin gibi birisi çıkıp şükredin demese olacak bunlar. Bak fransa'ya 10 kuruşluk benzin zammı için ülkeyi ayağa kaldırdı ve sonunda seve seve geri aldırttı zammı. Bunun olmasının tek sebebi, bunlar olurken birilerinin şükredin diyerek onları durdurmaya çalışmaması. Gerçi ilginçtir ki, bu haberleri gören Türkler fransaya akıl verip, şükredin diyordu
Villa tamamen rastgele bir örnekti, daha basit bir örnek mi istiyorsun, batıda insanlar, özellikle yazılımcılar günün belli saatini GYM'e ayırıyor. Düzenli et yiyorlar ve protein alıyorlar.
Türkiyede bunları edinmek için hem maaş, hemde işinden arta kalan bolca zaman lazım. Bunları bulmak herkesin imkanında değil. Ama bunlara sahip olmamak umrumda değil.
Sahip olsam daha güzel olurdu ama yine umrumda değil.
3. sayfada (https://www.r10.net/off-topic/211935...-piyasa-3.html) arkadaşın yorumu var, Profesor112'nin. Demekki geçinmeyi beceren geçiniyor, hemde 2 çocukla, ne çocuğu ayrı evlerde kalan koca koca adamlara bakarak geçiniyor.

Bu arkadaş isyan etti diye kimse değişmez, anca insanlar gaza gelir böyle sanalda birbirini yer.
Devlete 4. sarayı ben mi yapıyorum, temelinde mi çalışıyorum? devletin yaptığı şeyler beni ilgilendirmez, ben vergimin bana dönüp dönmediğine bakarım.
Fransa 10 kuruşluk benzin zammını böyle mi düzeltti? yellow vest damage
O zaman yakalım yıkalım ortalığı, arabaları ateşe verelim herşey düzelsin? (!). Ben hiçbir zaman benim vergimle, senin verginle, onun vergisiyle alınan otobüsü yakmanın, camları kırmanın çözüm olacağını düşünmüyorum, sokakta duran hiçbir şeyle alakası olmayan masum arabaların takla attırılıp, gasp edilip, yakılarak 10 kuruşluk zamma da karşı çıkılmasına karşıyım.
Karşı çıkacaksan oy vermezsin.
yine siyasete kayıyor konu, kilitlemesinler istiyorum, düzgünce tartışıyoruz ama hala saraydı fransaydı, ülkeydi oraya gidiyor konu.
Ben daha yorum atmıycam, iyi günler hepinize.