brkcnklm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kırtasiyeden 100+ değerde kitap alımı yaptım. Bildiğim kadarıyla kısa bir süre içinde fiş ile iade etme hakkım var. Fakat 2 gün sonra iade etmek istediğimde dükkan sahibi "ben iade almıyorum , nereye şikayet edersen et" tarzında söylemde bulundu. Nereye şikayet edebilirim

1) elden aldığın hiç bir ürün için keyfi iade hakkın yok. ancak aldığın üründen birinde bir ayıp varsa ayıplı malı iade edebilir, yenisi ile değiştirebilir ya da tamir ettirebilirsin. 15 gün keyfi iade hakkı sadece mesafeli satış sözleşmesi ile satılan ürünler için geçerlidir.

2) Kitap, kaset, dvd, cd vesaire teslim edildikten sonra kopyalanması mümkün olan hiç bir ürünü iade edemezsin. oh ne güzel dünya. 1000 liralık bir kitabı satın alıp, fotokopi çektirip iade edebilirsin. sen yaptın demiyorum ama suistimale açık bir durum. ki bu internetten iade konusu bile suistimale açık.

3) Adam doğru söylemiş. nereye şikayet edersen et. Ama şikayet etmeden önce hakkını hukukunu öğren.

hakanbey58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benzer durum A101 isimli markette yaşadım. 15 ₺ 'lik ürün aldım ve ertesi gün markete gittim. Aldığım ürünü iade alamadıklarını belirttiler. Eniştemi aradım durumu söyledim(mali müşavir). Kendisi bu durum ile ilgili; iade talebi oluşturamadıklarına dair yazı vermelerini istedi ve bu belge ile tüketici haklarına şikayette bulunacağımızı belirttik. Bunu belirttim A101 kasiyerine(bayandı). Bekleyin sizi üst birim ile görüştüreyim dedi. Bekledik. Bir beyefendi geldi. O da orada aynı mevkide çalışan biri muhtemelen. Durumu ona da izah ettim. İade alamadıklarına dair yazılı belge istedim. Bir saniye müdürümle görüşeyim dedi. Görüştüler, iademi aldılar. Paramı nakit olarak aldım.
Enişten seni yanlış yönlendirmiş. Marketten elden aldığın hiç bir ürünü keyfi olarak iade edemezsin. Ancak satın aldığın mal bozuksa, son kullanma tarihi geçmişse geri alırlar. Mağazanın müdürü başım ağrımasın boşu boşuna merkeze savunma yazmakla uğraşmayayım diye malı bozuk gibi gösterip sisteme geri iade almış olabilirler. Aklında olsun elden aldığın hiç bir mal için iade hakkın yok. Bir daha buna güvenerek alışveriş yapma. Ayrıca enişten de abartılı bir talep de bulunmuş. Hiç bir mağaza sana iade almadığına dair bir kağıt tutanak düzenlemek zorunda değil. Elindeki fiş ile gidip iade başvurusunda bulunsaydın tüketici hakem heyetine orada sana anlatırlardı.