Merhaba abilerim ve kardeşlerim son yapılan zamdan sonra sigara bırakmaya çalışanları gördüm forumda ve çevremde. Açıkçası zam beni de etkiledi her gün veya iki günde bir sigara 18.5 TL vermek çok saçma gelmeye başladı. 1.5 senedir sigara kullanıyorum. Sigara başlarda benim için keyifti bağımlı olmam iradeliyim vs. dedim istemeden bağımlı oldum. Yemekten sonra cafede sahilde orada burada derken günde 1 pakete yakın bitmeye başladı. Sigarayı bırakanlardan yardımcı olacak bilgiler ve materyaller hakkında yardımcı olması için açıyorum konuyu.
Amacım sadece sigarayı bırakmak. Bundan 2-3 sene öncede dumanla aram iyiydi arada bir nargile içkinin yanında puro içeceğin yanına aromalı sigaralar(puro tarzı) alıp içerdim. Fakat ertesi gün canım o dumanı istemezdi eski halime dönmek istiyorum kısaca. Kısaca dumanı seven biriyim bir şeyler içmeyi seviyorum ama bu sigara olmamalı bağımlı olmak kötü etkiliyor. Yardım içeren yorumlarınız benim için ve sigarayı bırakmak isteyen kişilere şifa gibi gelecektir.
En büyük sorun ise yanımda biri sigara içince bende içmeden duramıyorum ve çevremde sigara içmeyen insan çok az derecede.
Bu olay sadece 18.5 TL ile bitmiyor. Sigara içmeye başladıktan sonra starbucks kahveleri ayrı güzel gelmeye başladı. Sigaranın her etkeni masraf kendisini almakla bitmiyor. :=)