Monster hiç kullanmadım. Geçen gün canıma tak etti gittim bir günde bilgisayar aldım. Amaç oyun değilse, yüksek oranda render, ağır kodlama gibi şeylerle bilgisayarı ciddi olarak soğutmaya itecek bir durum oluşmayacaksa oyun laptoplarını seçeneklerden çıkarın. Çünkü hem ekranı belirli bir kalitenin üstünde, hem kasa kalitesi hem özellikleri hemde soğutma sistemi iyi bir laptobu güvenilir global bir marka ismi altında alayım dediğiniz anda önünüze çok ciddi tutarlar çıkıyor. Neler sizin için elzem buna karar verin.
https://www.vatanbilgisayar.com/hp-p...0-2gb-w10.html
Bu laptobu geçen hafta mağazadan 4999 TL'ye aldım. Dolar düşmesine rağmen neden internet sitesinde 1000 lira daha pahalı anlayabilmiş değilim. ( Ben alırken dolar daha yüksekti

)
Ekranı ips, parlaklık bir çok laptoba göre iyi fakat çok yüksek değil. Biraz ısınmaya meyilli gibi %60-%70 gibi cpu kullanımı olduğunda şuan bir sıkıntı yok ilerlede tozlanma, macunun erimesi gibi durumda bakımı geciktirilmediği sürece ve profesyonel bir masaüstü ve dizüstü gibi ağır iş yüküyle yüklenilmediği sürece bana sıkıntı çıkartmayacak gibi. Henüz Cpu - Gpu yüksek kullanım test edemedim. İşe girdiğimden beridir hayatta her konuda profesyonelleşmeye çalışıyorum oyun oynmayacağım diye şartlıyorum kendimi ( ticari amaçla gelir elde etmeye çalışmak dışında ).
Şimdi test etmediğim yerli firmaları töhmet altında bırakmak istemiyorum ama global destek ve ingilizce bilgi, kaynak yorum bulabilme açısından ne kadar global bir ürün alsan o kadar iyi. Ben sırf driver,yazılım desteği, çözümleri ve ingilizce içerik bulabilme amacıyla yabancı marka aldım.
Şunada dikkat etmende fayda var. Şimdi aynı yerli firmalar gibi yabancı firmalarda uygun fiyata yüksek performanslı çözüm üretebilmek için kasa kalitesinden ödün verilen ürünler ortaya çıkarmışlar ciddi şekilde. Aynı teknik donanıma sahip plastik kasalı yabancı markanın metal ince kasalısı ciddi düzeyde daha pahalı oluyor.