Arkadaşlar nasipse bir ev alacaktım araştırırken fiyatı baya iyi bir daire denk geldi 1 katını 350 bin tl satılan apartmanda ara kat 238 bine pazarlık yaptım aramızda sözleşme imzaladık .
Sonra içime kurt düştü ve sorular sordum iskanı olmadıgı söylendi.Ama oturanlarla konuştum herkes elektrik su kendi üstüne almış ve çok memnunlar.
Dışardan arkadaşlara ve işten anlayanlara sordugumdan iskansız daire işine girme diye özellikle söylendi.
Emlakcıya sordugumda yer sahipleriyle müteayit davalık olmuş ve müteayitte iskan almamış gibi bişiler dedi.
bina 15 yıllık bu konuda ne düşünürsünüz?
2009da iskan affı çıktı muhtemelen ozaman ferdi olarak elektrik ve su üzerlerine aldılar.
Şuan sen alabiliyorsan sıkıntı yok okonuda ama.
Benim oturduğum evin iskanı yok 1 yıllık bina elektrik ve suyu üzerimize alamıyoruz fazla ödüyoruz sıkıntısı bitmiyor tabi binanın yeni olmasındanmıdır bilemiyorum.
İskansız ev oturma izni olmayan evdir belediye boşalt evini yıkıyorum derse hukuki olarak hiçbirşey yapamazsın arsada payın olur sadece oda hak sahibi çok olacağı için sıkıntı ilerde ne olacağı belli olmaz riskli.