Burti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazen ahlak ve edep dersini aldığımız ilk kişi olan annelerimizin bu kaftana uyması gereklidir. Eskiden kaftan giyilirken sebebini söylerlerdi “ayıp”. Ne yazıkki kaftanı dikende giyende şimdi derki sadece giy..

Kaftanların köküne indiğinizdede Türk olduğunuzu ve örf adetin ne olduğunu öğrenirsiniz.

Yeni moda olan “özgürlük” adı altında seksist bi nesil yetişiyor. Bunu kontrol etmek için önce hangi cinsin (tabi kontrol mekanizması güçlü olan) kaftana uyup diğer cinsi dize getirmesi gerekiyor?

Ki bir bitmedi kocasından boşanıp şiir kitabı yazmayan kadın devri. kusura bakmayın duygusal yaklaşamıyorum. Sizi kutuplaştıran şeyleri size yakın olduğundan dolayı içgüdüsel olarak seviyosunuz sadece. Kimsenin kaftanı falsn yok.
Farkettim ki; herkesin olaya farklı bakış açısı var, güzel. Olay duygusal yaklaşmadığınız bariz belli Ama özellikle ki bir bitmedi kocasından boşanıp şiir kitabı yazmayan kadın devri demişsiniz ne güzel artık insanlar yaşadıkları şeylerle kendilerine bir yol çizebiliyorlar kimisi evet şiir kitabı yazar kimisi başka şey bunun ne önemi var. Günümüze bakılırsa bu platformda artık çok geniş adımlar atılmış. Bir nokta da beni yanlış anlamışsınız ben kendi hayatımdan yola çıkarak bir kaftan biçildiğini kastetmiyorum. Didem Madak`ın hayatından yola çıkarak onun şiirlerinde bu sorunu yaşadığını belirtiyorum. Yazdığım yazıya tekrar bir bakıp tam olarak orada kimi ele aldığıma bakarsanız mutlu olurum. Ayrıca son cümlede sadece kadınlara hitap etmiyorum, birçok insana. Yine de fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kadınların neden toplumun kendilerine kaftan biçtiğini düşündüğünü anlamıyorum. kimse kimseye kaftan biçmiyor. bence kadınlar erkeklerden daha özgür. erkekler bütün gün çalışır sosyal hayatı bile yoktur ama kadınlar öyle değil. kuaföre giderler arkadaşlarıyla gezerler falan. bence erkeklere kaftan biçilmiş. ekmeği aslanın ağzından alıp evine getirme kaftanını biçmişler bize.
Kişiden kişiye değişen bir durum bir düşünce, ayrıca söylediğiniz cümlenin tam tersini yaşayan insanlar hayatlar da var. Cümlenize tamamen katılmıyorum diyemem elbette katıldığım kısımlar da var. Düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkürler .