Merhaba;
Konuyu şikayet var a yazdık. Ama konu ciddi olduğu için daha önce de aynı sorunu yaşadığım için konunun buraya da aktarılması gerektiğini düşündüm. Çünkü sh bunla ilgili tedbir ve önlem alma gereği hissetmiyor.
Buyrun konuyu aktarıyorum.
Şikayet Mesajımız: Yıllardır kullandığımız sh.com.tr equinix isimli amerikalı şirkete satıldıktan sonra Türkiye'nin en köklü gibi gözüken en kötü hosting sağlayıcı sitesine dönüştü. Ödemesini yaptığım domainler uzatılmıyor, çok kötü derecesinden domain altyapı sistemi var. Aynı sorunu daha önce de yaşadım, bir süre sonra çözdüler. Bakalım üzerinden yaklaşık 4 ay geçmiş olan ve şu an başka bir yerde gözüken domaini nasıl alıp bana geri verecekler.
SH dan gelen yanıt üzerine Netice;
Benzer sorun için neticeyi merak edenler için bilgilendireyim. Üzerinden 30-60 gün geçen domainleri ödemezseniz domain cezalı duruma düşer dediler. Domain ödenmemiş gözüküyor dediler. Ne zaman ödediğim sordular. Bende ödemeye ait e-fatura, tarih ve zamanı söyledim. Komedi şu ki koskoca ya da büyük gibi gözüken sh.com.tr den muhasebe ile ilgili doğru dürüst kayıt tutulmuyor. Tutuluyor sa da saygıdeğer muhasebe personeli 56 TL lik ödemeyi kasa hesabına girmiyor, veya adamlara ödediğiniz domain ücretinin karşılığı sorgulanmıyor. Bu ödemelerle ilgili ücret ödemesinin sağlaması yapılıp müşterinin uzattığı domain teknik ekip tarafından yenilenmiyor. Genel olarak domain kayıt altyapıları %100 yeterlilikte değil. Bu yaşadığım Trajikomik olay bunun ispatlı delili. Ben üzerime düşen görevi yani krallar gibi ödediğim e-faturayı, ödeme onayını kendilerine yolladım. Sonuç mu? Domain başka sağlayıcıya geçmiş, bana ücret iadesi yapılacak Mis. Yani anlayacağınız falan olmuş filan olmuş. Ben çok daha değerli bir domaini kaybedebilir dim ve bu domain de benim için değerli. Sanırım hukuki yollara başvurarak kaybettiğimden daha fazlasını almak sh.com.tr iyi iyi bir ders olacak. Çünkü adamlar benzer sorunu daha önce şahsıma yaşatmalarına rağmen ders almıyorlar.