2 ay önce google ads hesabı açmış ve bir miktar para yatırmıştım. ödemeyi visa bankamatik kartıyla yaptım ve anında karttan çekildi, google ads bakiyeme yüklendi. ancak birkaç dakika sonrasında daha reklam vermeye fırsat kalmadan "hesabınızda şüpheli ödemeler tespit ettik" gibi bir gerekçeyle hesabım askıya alındı. aslında kart da bana aitti yani şüpheli bir durum da yok. hemen içerideki bakiyeyi geri almak için sitede yazdığı gibi hesabımı tümden kapattım ve geri ödeme isteğinde bulundum. 2 hafta sonra google'dan "yakında bir geri ödeme alacaksınız" diye bir mail geldi, içinde de kart numaram yazıyordu. buraya kadar sorun yok. ancak hesabımı kapattığım ve geri ödeme talebinde bulunduğum 30 mayıs'tan beri kartıma hiçbir iade yapılmadı.
müşteri hizmetlerini aradığımda hepsi aynı şeyi söylüyor. kendilerinin teknik konularla ilgilendiğini, bunun için geri bildirim gönder'e basıp konuyu yazmam gerektiğini söylüyorlar ancak en az 20 kere geri bildirim gönder kısmından ve diğer tüm google ads iletişim formlarından yazdığım halde her seferinde otomatik aynı cevap geliyor:
"Google Ads Ekibi ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Askıya alınan Ads hesabınızla ilgili geri ödeme talebinize istinaden sizlere ulaşıyoruz.
Google Ads hesabınıza daha önce yaptığınız bir ödemeyi geri almak için, yapılan çekimlerle ilgili olarak doğrudan bankanızla görüşmeniz gerekir. Google Ads tarafından gerçekleştirilen bu çekimlerin iade veya iptal edilmesi için lütfen bankanıza talimat verin. Bu durumda bankanız çekimi iptal eder ve banka hesabınıza alacak kaydı işler."
yine müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirttiğimde telefon numaranızı yazın geri dönüş yaparlar o şekilde söyleyin dediler, bu sefer en az 20 kere de telefon numaramı yazıp aranma talep ettim ancak yine aramadıkları gibi hala aynı otomatik cevap geliyor.
normalde iadeyi google ads'in yapması gerekirken bankaya harcama itirazında bulunup öyle geri alabileceğimi yazıyorlar. böyle bir şey olabilir mi? bununla ilgili nereyle iletişime geçebilir, nereye şikayet edebilirim? zira içeride kalan para az bir miktar değil.