internette cok dol@ndirici var diyorlar. internetteki dol@ndiriclarin %99u tuketiciler. siparis verip almiyorlae. abuk sabuk nedenlerle iade ediyorlar. garantiye urun gonderenlerin yarisi ********. cihazlari dusurup kirip garantiye gonderip tamir ettirmeye calisiyorlar. bir adama bir makine sattik. makine iade geldi. ayni urunu baska musteriye kargoladik. ikinci musteri cihaz calismiyor diye geri gonderdi. baktik ici acilmis icindeki elektrik motoru calinmis. adama notebook sattin diyelim. aldi acrti icinden islemcisini caldi sana bu bozuk diye iade etti. hadi ispatla cihazi acanin ve islemciyi calanin musteri oldugunu...
yani internetten satista tek tarafli sekilde musterinin korunmasindan vazgecmek lazim. esit sekilde koruma saglamak lazim.
genelde satisini yaptigimiz urunlerin hepsinde cok detayli aciklama hazirlariz. aciklamada yer almayan bir bilgi canli destekten sorulursa onu da not alip aciklamaya ekleriz. ama adamlar urun aciklamasini okumaya useniyorlar. sayfada urunle ilgili hersey yaziyoe canli destekten ya da telefonla yazan seyleri tekrar soruyorlar. aciklamayi okumayan adamin mali iade etme ihtimali de artiyor. ben kar marjimin iyi olmadigi urunleri satmiyorum.
yani benim guzel ulkemin guzel insanlari diyenlere hayretle bakiyorum. benim guzel ulkemin guzel insanlari diyenler maasli calisan etliye sutluye dokunmayan adamlar herhalde. cunku bu ulkenin insani ile alisveris yaptiginda hem devletin hem de insanlarimizin oyle guzel olmadigini anliyorsunuz.
Benzer olaylara denk geldim.
Ürünü aldıktan sonra camı kırık çıktı diyor iade ediyor. Ortada kırık cam yok, iade de eksik cam var. Ya da kırık cam fotoğrafı isteyince cevap gelmiyor daha.
İki ürün siparişi geçmiş. İkisinde de ayrı kargo bilgisi var. Bir ürün gelmedi diyor. İki kargo bilgisini atıyorum, ses yok daha.
Gittigidiyor'da engelleme sistemi var. Bir nebze rahatlatıyor. Bir daha bir şey alamasınlar bizden diyoruz en azından.