Merhabalar. Çalıştığım firmada sosyal medya uzmanı personel alımı yapmamız gerektiğini düşündük. E-ticaret sitemiz, farklı platformlarda satış yapmamızın ötesinde, sosyal medyayı kullanarak (instagram-facebook) satışlarımıza ek destek oluşmasını hedefliyoruz. Fakat personel alımını ben yaptığım için kafama takılan bazı noktalar bulunuyor:
- Öncelikle çalışma saatleri içerisinde telefonla uğraşan personel görmek beni artık germeye başladı. İşle alakalı bir şeye baktığına emin olmadığım sürece ellerinde telefon gördüğümde rahatsız oluyorum. Alacağımız personel mantıken telefon ile uğraşıyor olacak, fakat bunun takibi nasıl yapabilirim? (Seçeneği editlemeden, şöyle kalın olarak yazma gereği duydum. Personeli takip etme gibi bir durumdan değil, yeni jenarasyonun üretici değil de tamamen zaman geçirme odaklı olduğu durumdan dolayı birçok firmada yaşanılan sıkıntıyı dile getirmek adına seçenekteki özel fikrinizi talep ettim)
- Sosyal Medya Uzmanı olarak alınan personelden nasıl rapor alınabilir (bugün neler yaptın, ne kattı vs.)?
- Şirket bünyesine böyle bir uzman almak mı, yoksa uzaktan daha uygun fiyatlara personel temin etmek mi mantıklı?
- Sağlık sektörüne hitap eden tekstil firmasıyız. Bir tekstil firmasının sayfasına sosyal medya uzmanı neler katabilir?
- Sizce böyle bir personel almalı mıyım?
Kafam çok karışık, sorular mükerrer olabilir fakat ana odağını anlatabildiğimi düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İyi günler dilerim, teşekkürler.
Uğraşmayın bu kadar bizim firmaya gelin
www.mutfakyapim.com