sergenyapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar. Çalıştığım firmada sosyal medya uzmanı personel alımı yapmamız gerektiğini düşündük. E-ticaret sitemiz, farklı platformlarda satış yapmamızın ötesinde, sosyal medyayı kullanarak (instagram-facebook) satışlarımıza ek destek oluşmasını hedefliyoruz. Fakat personel alımını ben yaptığım için kafama takılan bazı noktalar bulunuyor:
  1. Öncelikle çalışma saatleri içerisinde telefonla uğraşan personel görmek beni artık germeye başladı. İşle alakalı bir şeye baktığına emin olmadığım sürece ellerinde telefon gördüğümde rahatsız oluyorum. Alacağımız personel mantıken telefon ile uğraşıyor olacak, fakat bunun takibi nasıl yapabilirim?
  2. Sosyal Medya Uzmanı olarak alınan personelden nasıl rapor alınabilir (bugün neler yaptın, ne kattı vs.)?
  3. Şirket bünyesine böyle bir uzman almak mı, yoksa uzaktan daha uygun fiyatlara personel temin etmek mi mantıklı?
  4. Sağlık sektörüne hitap eden tekstil firmasıyız. Bir tekstil firmasının sayfasına sosyal medya uzmanı neler katabilir?
  5. Sizce böyle bir personel almalı mıyım?
Kafam çok karışık, sorular mükerrer olabilir fakat ana odağını anlatabildiğimi düşünüyorum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
İyi günler dilerim, teşekkürler.
  1. Öncelikle çalışma saatleri içerisinde telefonla uğraşan personel görmek beni artık germeye başladı. İşle alakalı bir şeye baktığına emin olmadığım sürece ellerinde telefon gördüğümde rahatsız oluyorum. Alacağımız personel mantıken telefon ile uğraşıyor olacak, fakat bunun takibi nasıl yapabilirim?

Sosyal Medya ile alakadar olacak olan personeli bence bu kadar kısıtlamamalısınız. Sonuç olarak trendleri takip eden, yeniliklerden haberi olması gereken biri olmalı. Bu şekilde bir takip hem personele hemde işin işleyişine zarar verebilir. Bana kalırsa işini iyi yapan telefonla ugrassa bile işini yapar.
  2. Sosyal Medya Uzmanı olarak alınan personelden nasıl rapor alınabilir (bugün neler yaptın, ne kattı vs.)?

Günlük olarak değilde haftalık rapor tarzında istenebilir. Tabi ki her gün hesabın istatistiklerini de kendi tutmalı.
  3. Şirket bünyesine böyle bir uzman almak mı, yoksa uzaktan daha uygun fiyatlara personel temin etmek mi mantıklı?

Ben işin ehlinin bir şirkette çalışmak yerine kendi freelancer olarak bir çok firmaya hizmet veren biri olması taraftarıyım. Tabi ki bu kişinin bir disiplin içerisinde çalışıyor olması çok önemli.
  4. Sağlık sektörüne hitap eden tekstil firmasıyız. Bir tekstil firmasının sayfasına sosyal medya uzmanı neler katabilir?

Sosyal medya ürünlerinizi kolayca tanıtabileceğiniz bir yer. Markanızı yüceltebilir de devirebilir de. Yeteneklerine kalmış.
  5. Sizce böyle bir personel almalı mıyım?

Şuanda bana kalırsa sosyal medya bir websitesi açmaktan daha ön planda olan bir sektör. İnsanlar her gün sitenize girmez fakat her gün sosyal medya hesaplarındaki etkileşimlerini ve takip ettiklerini kesinlikle kontrol eder.