aponkral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Windows: Bugün dünya da en çok kullanılan işletim sistemi olma özelliğini taşımaktadır." bu bilgi yanlıştır.

Dünyada en çok Linux işletim sistemi ve Linux Çekirdeği'ni kullanan işletim sistemleri (Ubuntu, Centos vb.) kullanılmaktadır.

İşletim sistemi kullanımı sadece evde ve ofiste kullanılan bilgisayarlarda tercih edilen işletim sistemlerini kapsamaz. Askeri alanda, sunucularda, makinalarda vb. alanlar da hesaba katılarak hesaplanır. Bir çok web sitesi ve oyun sunucusu Linux işletim sistemini kullanıyor.

İşletim sistemlerinin pazar payına https://www.datanyze.com/market-share/operating-systems 'dan ulaşabilirsiniz.
Makale de yer alan bilgi "İşletim sistemi kullanımı sadece evde ve ofiste kullanılan bilgisayarlarda tercih edilen işletim sistemleri" baz alınarak hazırlanmıştır. Makale detaylarında linux çekirdeğine ilişkin bir açılım yapılmamıştır. Makalenin tamamını okumuş olsaydınız bunu zaten anlayabilirdiniz. Nedir kategorisine tıklayarak bahsettiğiniz işletim sistemi hakkında istediğiniz kadar detay verebilirsiniz. Makalelerde açık aramak yerine üretmeyi deneyin bir de sizlerden okuyalım.