Yanlıs anlamayın hocam ama buradaki söyleminiz tamamen sokak agzı bir söylem. Bu konuyu bu kadar basitleştirmek cok sacma diye dusunuyorum. Kim seçilirse seçilsin sonuçta İstanbulun geleceği ve yatırımlar soz konusu.Bu belediye başkan adaylarının olusturdukları ekipler ile İstanbula hizmet yapılacak ve emin olun yapılmayan en ufak bir hizmet olmadıgındada bu şekilde düşünebilcek misiniz? Sanırım apolitik bir düşünceye sahip oldugunuzdan dolayı bu sekilde bir cümle kurdugunuzu düşünüyorum.
“Son günler, bitsin ve bir daha konuşulmasın. Alt tarafı sokaklardan sorumlu 782 Mahalle muhtarı, 782 mahalleden sorumlu 39 ilçe başkanı gibi 39 ilçeden sorumlu 1 başkan seçilecek. Yani mahalle muhtarından iş tanımı olarak çok farklı olmayan bir pozisyon.”
Özür dileyerek " yanlış anlaşılmasın hocam ama saçmalamışsın " diyerek değersizleştirsem mi ?
Sokağın gündemi sadece seçim, bir tanesi " ooo süper olacak " diğeri " inkar ve iftira "
Kısaca bu gündem çok yordu ve Allah korusun bir süre daha devam ederse ben de tüm eğitim, iş geçmişine, kariyere rağmen nihilist bir tavırla yerleşeceğim kırsala.
Yani işte rahatsız eden durum demokratik olmayan bir ülkede yaşarken insanların bu şartlarda mücadeleyi kabullenmesi. Örnek olarak Gezi Eylemleri devam ederken 6 Haziran'da bir kanun değişikliği ile petrol arama da değişilikler yapılarak ülkeyi muazzam zarara uğratacak hale getirilmişti. İnsanlar geçmişle, şuanla hesaplaşma derdindeyken gelecekten neler çalışınmıştı.
Her sorunun çözüm yöntemi, her kaynağı kurutmanın yöntemi farklıdır. Bu seçim sonucu iki türlü de var olan sorunları büyütecek ve sonucunda yapay - geçiçi - ortadoğu stayla çözüm - ile bir nebze nefes alınacak olarak öngörüyorum.
Kısaca bıktım seçimden, gündemden.