Bizde bilgisayar, telefon işi yapıyoruz ne zararlar ettim müşteriye yansıtmadım hiç. Şimdi bana gelseydiniz şöyle yapardım.

1. Ürünü yapamadıysam ve başta arıza tespit ücreti alırım demediysem size herhangi bir para söylemeden iade ederim.

2. Ürün bana X arızadan geldiyse ve Y arızası da varsa ve müşteri onarımını kabul etmiyorsa yaptığım bir masraf var ise ücretini talep ederim. Yani siz adama X arızadan veriyorsunuz adam Y arızanın olup olmadığını görmüyor sonra detaya inince Y arızasını görüyor Y arızasını onarmadan X arızasının onarımı bir işe yaramayacağı için adamın yapacağı bir şey kalmıyor

Velasıl kelam aldığı ücret zaten ufak bir rakam ve sizin belirttiğiniz arıza dışında arızaların olması sebebi ile aldığı parada sıkıntı yok hakkıdır.