Tesbihe verdiğim parayla iphone X alırdım herhalde. Öyle pahalı tesbihler almıyorum ama sürekli salladığım için kopuyor ve gidip yenisini alıyorum. Cuma çıkışında tesbihçi oluyor bazen bakıyorum neler varmış. Güzel görünen birşey varsa alıyorum. Tesbih bazı ergenlerin güç gösteriş simgesi haline gelmiş. Ben hem tesbihi sevdiğim için hemde namazdan sonra çektiğim için taşırım. Ulu orta yerde sallamam. Yolda giderken sallamam sadece elimde durur. Bazen her adımımda bir taş çekerim. Bulunduğum ortamda benden büyük birisi varsa tesbihi çıkarmam. Ortamda asker polis falan varsa çıkarmam. İçmem ama alkol ortamına filan girersem çıkarmam. Aynı yaş grubunda insanlar varsa çekerim, koluma takarım ama sallamam. Yada masaya telefonumun yanına bırakırım. Bazı iş görüşmelerine cebimde tesbihle giderim eğer müşteri kendini bi halt zannetmeye başlarsa tesbihi çıkarıp masaya koyarım bu ilk uyarıdır. Müşteri velinimetimizdir ama parası var diye kendini bişey zannetmesin. Zaten tesbihi görünce seti çekmiş olurum fazla lafa gerek kalmaz.

Kim ne derse desin tesbih ülkemizde bir ağırlık simgesidir. Tesbih taşıyan sallayan çeken adam ağır adamdır korkusuz adamdır dosta güven düşmana korku verir. Hiçbir lafın altında kalmaz onunla konuşurken dikkat etmen gerekir. Bazı çapulcuları çıkarırsak tesbih taşıyan adamlara bulaşmamak gerekir.

Bunlar da benim şuanki tesbihlerim