Açıkçası ben de bir zamanlar ateist bir bakış açısıyla böyle doğa üstü şeylerin olamacağı düşüncesindeydim ama o kadar çok olay ve vaka, kitaplar var ki eski...Güzel bir noktaya temas etmişsin ... Standart anlamda düşünelim ülkenin zaten %90 ı kitap okumuyor kitaba 50 tl vermesi kişinin keyfine kalmış bir durum. Medyuma gitmelerin sebepleri Yine eşleri ayırma , eşleri birleştirme ,birini kendine aşık etme bu tarz şeyler benim fikrimce dini olarak zaten büyü grubuna giren şeyler bunlar dolandırılmayı hakediyor.
Onun dışında musallat durumu yaşayan bir grup var. Doktor doktor geziyorlar ve bir tedavi bulamayıp bazı hocalar tarafından iyileştirebiliyor. Yani düz mantıkla bakıyorum. Bunların fiziksel bir hastalıgı varsa bu adamların eline düşmeden doktorlar tedavi etmeliydi. Burda yapılacak olan şey basit ülkede medyum cincilik vs işleri tamamen kanunla yasaklanmalı. İnternet siteleri engellenmeli. Sorun çözülür.
Sizin anlattığını şeyler daha çok cinci hocalardan çok modern anlamda kitap yazim para kazanim mantığında olan insanlar bir çok yine kişisel gelişim kitapları var bu tarzda. İnsanlar alıyor okuyor birileri en azından kitap okumaları iyi bir şey.
Siyasi sorunlara gelince halkın büyük bir kısmı tarafından seçilmiş bir adam var ve bizim yapabileceğimiz bir şey yok .Ülkenin bütün önemli işlerine o bakacak.
Yine bir eleştiri yapim kaf dağının arkasında şöyle şöyle bir ot varmış masonların manna diye bir ilaçı var mış diyelim. Bunları bilen sayısı ülkede çok az ,sana çok kişi gibi gelmiş olabilir. Ben üniversitedeyken bilgisayar öğretmenliği okudum akakçeyi sitesini mesela sınıfın çoğu bilmiyordu. Yani herkesin evreni uraştığı şeyler çok farklı kimisi ufolarla uraşıyor bırak uğraşsınlar hiç bir şeyle uğraşmayan bir grup var böyle olmaktan daha iyi.