Romanya'da çok ünlüdür cadılar. Deli gibi para harcıyorlar cadılara.
Bir tane gazeteci denemek amacıyla hepsini denemiş. 1 tane bile doğru çıkmamış. Ama halk deli gibi inanıyor, aksini söylesen seni orda linç ederler.
Bir diğer araştırmacı yabancı bir adamda paranormal olaylara kafayı takmış, 40 senedir araştırdığını söylemiş. Ve inanmayacaksınız ama 1 tane bile anormal bir durum görememiş.
Bütün dünya'da mevcut böyle şeyler.
Bahsettiğiniz bitkilerin insan beynine birçok etkisi olabilir. Hayal edemeyeceğiniz yerlere uçabilirsiniz, hayal edemeyeceğiniz şeyleri gerçek gibi görebilirsiniz. Ama bunların hepsi sizin beyninizde gerçekleşir.
Beyin çok karmaşık ve çok fazla hata yapan bir organ.
İnsanların paranormal şeylere inanmasına sebep olan da bu.
Lisede bende garip bir canlı görmüştüm. O kadar gerçekçiydi ki, yemin edebilirim gördüğüme ama uyku esnasında gördüm. Beyin muhtemelen yanıldı. Ama hayatımda o kadar korktuğum bir an dahi olmadı. Kanım çekilmişti.
Neyse toparlayacak olursak; tüm dünyada yüzyıllardır gelen birşey bu. Dinleri de bu konularda çok iyi kullanıyorlar. Hatta kimi dinler de bu tarz şeylerden beslenir . (Hepsi bence de neyse... inanç muhabbeti açmak istemedim)
Sözün özü; her insan bilim öğrenmek zorunda değil. Her insan okumak, kendini geliştirmek zorunda değil. Herkesin 1 hakkı var. İsteyen gider bunu dağda taşta bayırda koşarak yaşar, isteyen gider doğaüstü varlıklara inanarak yaşar, isteyen gider kendini bilime ve insanlığa adayarak yaşar. Yani burada doğru/yanlış kavramı size göre..
Harcanan para ise araçtır. İnsanlar hayatını o şekilde yaşamak istediği için aracı (parayı) oraya kanalize ediyor.
Boşver bunları
Önemli olan o 1 hakkında mutlu olup olmadığın. Para sadece mutluluk için araç.