HyperFt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar benim bir tane şehir merkezine 20 km restoranım var. Bir tane de şehir merkezinde var. Kış boyu ve yaz aylarının bazı günlerinde şehir dışında olana uğramıyorum.
Bir tane hırsız dadandı şehir dışındaki restorana. Dışarıda kalan kabloları, mangalı ıvırı zıvırı çalmış. Geçenlerde kabloları tekrar döşettim, tekrar çalmış.
Gittim kuytu bir yerde beş gün boyunca gelmesini bekledim, gelse iki bacağından da vuracaktım ama gelmedi.
Şimdi benim gidip orada beklemem çok sorun oluyor, işlerimin neredeyse tamamını aksatıyor. Sizden tavsiye bekliyorum.
Polis, jandarma vesaire çözüm değil, onlar da bekleyemiyor sonuçta. Parmak izinden de bir şey çıkmaz.

Ortamın şartları şunlar:

-Güvenlik kamerası yok, zamanında taktırmıştım hepsini çaldılar.
-Şehir dışından 20 km dışarıda, ana yolun kenarında ama etrafı çok ıssız. Kendi tarlalarım var etrafta, başka da bir şey yok.
-İnternet yok, telefon da çoğu zaman çekmiyor.
-Bekçi tutabilirim ancak bir kere bekçiyi görürlerse tekrar gelmezler, boşa masraf yapmış olurum.

Ne yapabilirim sizce? Gizli kamera falan mı koysam. Adamın bana açtığı zarar bir ayda 10 bin lirayı geçti.
zararım 1 ayda 10bin TL'yi geçti diyorsun, bekçi koyarsam gereksiz masraf olur diyorsun, ben anlamadım

anlattığın senaryoda gece birinin durması zorunlu gözüküyor bence,

ya sadece gece duracak birini işe alabilirsin, ya da personel arasında 24 saat kalabilecek yatılı birini tespit edebilirsin, ekstra ücret ile halledersin,

ya da riske devam edip, akıllı priz sistemi döşeyip, gece tv açtırabilir, ışıkları yaktırabilirsin vs.