Herkese mutlu günler arkadaşlar, ramazan ayı yaklaşıyor haliyle ve çok sıcaklara kalmayalım diye bahçeyle uğraşıyoruz iki gündür.

Evim bahçeli, bakımlı da şükür ama kentsel dönüşüm ayağına yıkılacak! Ve ben bu durumdan hiç memnun değilim açıkçası.

Düşünsenize elinizin altında pazar, market, manav vsvs. her şey var. Evinizde garajınız, havuzunuz, camlarınızın hepsi yapılı pimapen, mutfak, banyo ve tuvalet dolaplarınıza kadar 550 metre bir alandasınız ama size iki daire vereceğiz diye beni buradan alıp taş yığınları içerisine oturtacaklar!

Komşularımın bir çoğunu da anlamıyorum onlar da dünden razı, binada yaşamayı çok güzel bir şey sanıyorlar... birçok kişi binada oturuyordur Allah aşkına bahçede her an her saniye mangalı kaç kişi yakıyor? Veya semaverde çay demleyip üzüm asmanın altında ayaklarını uzatarak içiyor?

Kusura bakmayın biraz dert yandım, sanırım yorgunum biraz da ondan. Canım sıkıldı komşulara yine ayar oldum, gerçi akrabadan da yakınlar evin anahtarını falan hep veririz yıllardır birlikteyiz de ne bileyim.

Toprakla, birşeyler ekme ile falan uğraşmayı sever misiniz?