tesekkürler hocam ancak konu pek kimsenin ilgisini cekmemis anlasilan

Zaten cok umudum yoktu, cünkü bilimin teknolojinin geri planda kaldigi yerlerde muhasebe programlari yapmaktan öte pek seyler üretilmez sekilde görüldügü gibi
Kuantum mekanigi ile ilgili bilgilerin varsa paylasabilirsen sevinirim. Bir arkadasin tez ödevi vardi kuantum private-public key sifrelemesiyle man in the middle engellemeye yönelik bir sistem tasariminin simulasyonu. Sadece simulasyon olarak yaptim bu programi ve gayet mantikli calisiyor ancak foton gönderme sansimiz olmadigi icin pratikte deneyemedik. Merak eden olursa detay anlatabiirim..
Hocam gerçekten şahane bir çalışmaya girişmişsiniz. Size imrendim şimdi. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Öncelikle; bende bir branş yok fakat araştırmayı ve detaylı araştırmayı sevdiğim için kimisi kulaktan dolma bazı şeyler öğreniyorum. Bilmeden konuşursam bilime saygısızlık etmiş gibi hissediyorum.O yüzden yanlışım olursa kusuruma bakmayın. Sonuçta her problemin çözümünde ortak noktalar vardır. Deneme - yanılma, problemi öğrenme, araştırma, çözüm üretme, tahminde bulunma gibi.
Bildiğim veya tahmin ettiğim kadarıyla foton seçebilmek için önce ışığı en yavaş hıza indirgemek gerekir. Işığı yavaşlatmak için de optik ekipmanlar ve bunlara uygun cihazlar kullanılabilir. Similasyonunuzdaki verilerin doğruluğunu teyit ettirip uzay teleskoplarıyla haşır neşir olan astrofizikçilerle ve kuruluşlarla iletişime geçilirse bu deney gerçekleştirilebilir bence. Bunun için finansman da bulunabilir.
Hocam böyle bir projeyi gerçekleştirebilirseniz bütün server ve data kuruluşları, büyük markalar , askeri ve devlet kurumları müşteriniz olur

Sizinle tanışmak isterim hocam, sizden öğreneceğim çok şey var

Hocam ayrıca simüle ettiğiniz sistemden biraz detaylı bahsederseniz herkes için beyin açıcı bir paylaşım olur diye düşünüyorum.