Bak kardeşim öncelikle ergen gibi atar yapıyorsun burası forum, bir konu açtığında tapusunu üzerine yapmıyorlar.
İsteyen istediği gibi yorum yazar. Burası insanların seni poh pohlayacağı yer değil profesyonellerin toplandığı yer.
Sana kardeşim diyorum çünkü yaşım 40. Bu foruma 13 senedir üyeyim.
Üniversite mezunuyum, yüksek lisans yaptım, ingilterede yaşayacak çalışacak kadar ingilizce, rusya da sözlük açmadan hayatımı sürdürebilecek kadar rusça biliyorum.
Orta seviye almanca biliyorum.
C, C++, java, php, mysql, javascript, ajax, jquery, action script biliyorum.
Bilmediğim herhangi bir programlama dilini C sytaxlı ise 2-3 günde, C sytaxlı değilse 2 haftada öğrenebilirim.
15 senedir tescilli markam olan bir sanal mağazayı yönetiyorum. 4 tane tescilli markalarım olan satışını yaptığım ürünlerim var.
SEO, SEM, SMM ve her türlü internet marketing işi ile 15 senedir profesyonel olarak uğraşıyorum.
En çok kullanılan 3 grafik programını, en çok kullanılan 3 linear-nonlinear video kurgu programını profesyonel derecede kullanabilirim.
Her türlü linux distrosu ile uğraşmışımdır, her türlü sunucu, işletim sistemi, sanallaştırma, panel, eklenti kurulumu ve yönetimi işlerimi kendim yaparım.
Ön muhasebe bilirim, pazarlama ve ikna teknikleri bilirim, temel ticaret hukukundan, fikri ve sınai mülkiyet yasalarınından anlarım.
Her ay udemy'den 2-3 yeni kurs satın alıp bitiririm.
Ama bu bildiklerimin hepsi teferruattır.
Ben herşeyden önce ticaret nedir bilirim ve ticareti daha iyi öğrenmek için çaba sarfederim.
Sen ticaret nedir bilmiyorsun.
Katma değer nedir bilmiyorsun ve ürettiğin katma değerden fazlasını maaş olarak bekliyorsun.
Eğer çok donanımlıysan kendi işini kur ve maaş bekleme tüm para senin olsun.
2 kere işletme kurdum diyorsun. Demek ki sen ticareti beceremiyorsun.
İşletme kurduğun halde hala maaştan şikayet ediyorsan demek ki o işletmeyi kar ettirecek bir katma değer üretememişsin.
Herşeyden birşeyler anlıyorsun ama hiç birinde sektörünün en iyileri arasına girememişsin.
Sen kendin neyi yapamadığını beceremediğini anlamak yerine, sektörün patronların hatalı olduğunu düşünmeyi tercih ediyorsun.
Sen sektörü değiştiremezsin, dünyayı değiştiremezsin, patronları değiştiremezsin.
Değiştirebileceğin ve geliştirebileceğin tek şey kendi becerilerin ve deneyimin...
Bu kafa ile başarılı olma şansın az.
Senin bahsettiğin maaşlardan kat kat fazlasını kazanıyorum ama önümüzdeki bir kaç sene ekonominin kötü gideceğini görebildiğim için yurt dışında şirket açtım.
Elektronik ticaret ile uğraşıyorum ve bu işi uluslararası yapmaya karar verdim çünkü artık Türk Lirası ve Türk ekonomisi istikrarsız bir hal almaya başladı.
Sen de kendini ticaret alanında geliştirmeye ve katma değer üretmeye bak.
Ticaret bilmezsen malını karlı satamazsın, emeğin de bir maldır, yani önce kendini iyi satarak başlaman lazım ticarete.
İşçinin haklarının verilmemesi tamamen ayrı bir konu, Şerefsizlik ve vicdansızlıktır.
İşçinin istediği işletme ile çalışma hakkı olduğu gibi işletmenin de istediği işçi ile çalışma hakkı vardır.
Ama işten çalışırken veya işten çıkarılırken işçiye yasal tüm haklarının eksiksiz ve tam olarak verilmesi gerekir.
Diğer yandan beni haklı çıkaran bir tez öne sürüyorsun.
Hepsiburada da 5 sene çalışanlar başka bir firmaya daha iyi şartlarda geçebiliyorlarsa demek ki serbest piyasada emek hakettiği değeri buluyor.
Eğer sizin emeğiniz yüksek değeri bulmuyorsa, yetenekleriniz ve referanslarınız yeterli değil demektir.
Yapmanız gereken şikayet etmek değil, yeteneklerinizi ve referans deneyimlerinizi geliştirmek olmalı.
Sen halen aynı yerdesin.
Şimdi onu biliyorum bunu biliyorum yazıyorsun fakat bu bildiklerinle seni işe çağıran bir firma. Muhasebe en az nebimi, yazılımı, e-ticaretin her alanını, seo,sem, adwords, müşteri ilişkilerini yönet diyip 2 liralarda maaş verirse kabul etmezsin herhalde mevzu budur.
Ayrıca senin bu anlarım dediğin mevzuların ben okulunu okudum, ve bir çoğu konusunda sertifikam var.
Diğer yandan öne sürdüğüm tez seni haklı çıkartacak bir durum değil ben haklı veya haksız aramıyorum. Hepsiburada örneği çalışan daha iyi bir iş bulup çıkmıyor ekipler değiştiriliyor ve insanlar işsiz kalıyor.
Emek değeri bulmuyorsa işverenin emekçiyi sömüreceği anlamına gelmez.
Asgari maaşı ilkokul, lise bitirmiş ve herhangi bir mesleği olmayan adamlara veriyorlar.
Ben kendimi sürekli geliştiren birisiyim bu konuda.
Bu arada bugün gittiğim işyeri bana diyor ki sigortanı asgari maaşdan yaparım. Bunu söylerkende utanmıyor.
Genel olarak ana sayfada belirttiğim şey bu sektörün işverenler tarafından aşağıya doğru çekilmesidir.
Yaptığımız iş kıymetlidir. Lütfen köle gibi çalışıp 2 liralara tevazu etmeyin sektörü aşağıya çekmeyin.