digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar bilgi birikiminin paraya çevrilemediği sürece hiç bir değeri yoktur.
Ticaret para işidir, bilgiya saygı işi değil.
Adamın şirketi internetten ayda 15 bin gelir bekliyorsa, bu şirketin internet işlerini yönetecek adama 5 bin maaş verilmez.
Bilgi birikimi ve yetenek sosyal camiada saygı görür ama ticarette değeri belirleyen şey üretilen katma değerdir.
Sen dünyaları bil, eğer o şirketin iş hacmi aylık 50 bin lira ise, ve o şirkette 5 kişi çalışıyorsa alacakları maaş 2500 olur.
Ama sen 50 bin liralık iş hacmi olan şirkete yeteneklerin ile ayda 150 bin lira kazandırmaya başlarsan maaşın 10 bin lira olur.
Yarın ben gidiyorum dediğinde patron aman gitme 15 bin yapalım der.

Yani hayattaki yerinizi belirleyen şey ne çok şey bildiğiniz değil, ne işe yaradığınızdır.
Ticarette ise yararlılık üretilen katma değerile alakalıdır, çok katma değer üretenin alacağı para da daha çok olur.
Merhabalar son çalıştığım yerde sadece iyzico hesabında aylık 1.500.000 TL dönüyordu. Trendyol, hepsiburada gibi kanalları saymıyorum.

Ben işe girmeden önceki seneler maksimum 200.000 TL idi. bunu açıklamak zorunda kalmak istemedim açıkçası.

Bu gibi iş yerleri sistemi, entegrasyonları kurunca düşük bütçeli, geneli bayan olan ve daha rahat baskı yapabilecekleri kişileri çalıştırıyorlar.

Ayrıca bütçe düşükse kalifiye eleman arama hakları da pek fazla yok. İş ilanlarında döktürüyorlar.