Her site gelirinin x katı olarak değerlendirilemez.
100 tane kriter var,
Marka bilinirliği,
Doğrudan gelir getirici yöntemler
Yan gelir getirici yöntemler ( Her site yan gelir oluşturamaz mesela )
Site ne zamandır bu geliri kazanıyor ? (10 yıldır stabil geliri olan site ile 6 aydır aynı geliri kazanan site aynı kategoride olamaz )
Hit stabilitesi (Gelir kısmında yazdığım hit içinde geçerli )
Ne kadar gelecek vaad ediyor ? ( Sitenin konusu 6 ay içinde patlayabilecek bir konu mu yoksa uzun süre gidebilecek bir kategoride mi ? )
Site kalitesi ( Bu genel bir kavram, fakat şöyle değerlendirilebilir. O siteyi o hale getirmek için ne kadar emek harcanmalı ? 1 ayda aynı şekilde bir site yapabileceksen zaten kendin yapmalısın ama 1 seneden fazla sürecekse bu süreç, satın almak çok daha mantıklı olacaktır gibi )

Bu liste böyle uzar gider. İşin özeti ise, size göre 5000 TL olan site başkasına göre 30000 TL edebiliyor. Site gerçekten alıcının istediği rakamların yanına bile yaklaşamayacak kalitede ise zaten satılmıyor. Bu domain piyasasında da böyle. 1000-2000 tekliften fazlasını almayan domainlerin 30-40 bin tl ye satıldığını da gördüm.

Konu altında gelirin x6 katı ya da gelirin x10 katı diyen arkadaşlar olmuşlar. Gerçekten en az 3-4 yıldır aynı düzeyde stabil bir geliri olan siteleri varsa, ben x6 katına almaya hazırım ellerindeki siteyi