Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben freelance çalışıyorum. şimdi isteğe bağlı sigorta yaptırsam 25 yıl sonra emekli olabilir mişim. şuan aylık 802 lira ödeniyor. Bu konu hakkın da bilgisi olan var mı yaptırmak mantık mı sizce ?
Emeklilik güzel bir fondur. Yaş hadleri yukarı çekilmiş olsa da olası maaşın ölümden sonra devredilebilir olma özelliği de fonun dönüşü açısından faydasını bir hayli artırıyor. Ancak bunu finansal yatırım olarak değerlendirirseniz zararlı çıkabilirsiniz, sonuçta bir sigorta sistemidir. Yapacağınız ödeme alışkanlık haline gelirse üzerinizde yük olmayacaktır. İlerde yatırmaktan vazgeçseniz bile yaş haddinizi doldurdugunuzda emekli olamazsanız yatırdığınız ücretleri iade alabilirsiniz. Bir de şuna bakmak gerekir, ben bu parayı sigorta sistemine yatırmazsam ne yapacağım ? Kendinize olmayan ihtiyaçlar üretip parayı boşa harcama potansiyeliniz varsa kesinlikle sigorta yatırmanızı tavsiye ederim.

Daha avantajlı sigortalar var tabiki ancak mükellef değilseniz en doğru ve risksiz yol isteğe bağlı yatırmanız.

Emeklilik koşulları 4a-4b-4c kollarına giriş tarihi, doğum tarihi durumlarına göre değişmektedir. E-devlet ne zaman emekli olabilirim kısmından şartlarınızı öğrenin. Tabi bu şartlar olağan şartlardır. Askerlik,Doğum borçlanması veya başkaca borçlanmalar şartları değiştirebilir.