Bugün sana Oyunlarda "WASD" Dayatması konusunu masaya yatıracağım ve bayağı sert geçireceğim, firmacıklar bugün psikopatlığım tuttu.

İlk olarak, benim halim hakkında bilgin olması gerekiyor. Eğer halim hakkında bilgin yoksa Ben Nasıl Yazı Yazıyorum? yazımı okuyarak bilgi alabilirsin.

Şunu demek istiyorum, dostum sen acınası bir insansın. Olabilir, bana istediğini diyebilirsin ama öncelikle insanları yargılamadan önce önce kendine bakmanı öneriyorum, oyun oynamak ve diğer insanlar gibi oyun oynarken eğlenmek benim de hakkımdır.

Oyun adını vermeden eksikleri söylemeden önce WASD tuş takımı iki normal karşıladığım FPS ve TPS türüdür. Onun dışında pek mantıklı hatta saçma geliyor. Bunun dışında dayatma yapmak beni kaçırırsın aptal firmacık.
Hemen oyun yapmak zor, kolaysa dostum al sen yaz. Ben zaten oyun geliştiriyorum ve işin mutfağındayım, oyun geliştirilmesinin zor olduğunu zaten biliyorum ama sen de beni anlar mısın? Oyun oynamak bana eğlenceden zehire dönüşüyor, o oyunu indirdiğim boyuta mı yanayım yoksa WASD dayatması yüzünden oyundan nefret etmeme mi? Sen hangisine yanardın?

Oyunu açtım, tam oynamayacağım, bu adam ve ya araba neden hareket etmiyor o da ne bir adet WASD dayatmasını yapan oyun, hadi oyunu kapatmadan menüye döndüm, ayarlarını buldum ve o da ne ayarlardan tuş ayarları adında bir özellik yok.

Doğru ya o daha icat edilmedi, diğer yapımcılar niye yapıyor bay üşengeç geliştirici. Ya ayar yazın ya da oyun içinde desteklettirin, çoğu oyunu halimden dolayı oynayamıyorum. Haliyle sinirlenip "Sizin, yapacağınız oyuna ben." diyerek oyunu hızlı çıkış yapıyorum.

Daha sonra o dayatmanın olmadığı bir oyun oynuyorum ve sonra bir şey fark ettim. Yani, iş kodlamacının kafasında olduğunu ve istenirse yapılabileceğini fark ettim ve sonra o oyunu bilgisayardan silerek sinirimi atıyorum.
İşin bir de "oyuncuyum" diyenler tarafı var, oraya da biraz sokmak istiyorum iğneyi. Aksi halde, sinirimi atmadan durmayacağım. Oyuncuyum diyenlerin kafasında şu var. Sadece ben oynayayım, diğerleri gereksiz! Oyuncuyum sanan aptal ben senden daha oyuncuyum, hatta 25 yaşındayım ve halen deli gibi oyun oynarım.

Oyunculara bunu dediğim zaman "Acınası yapıyor", "Beceriksiz", "x oyunu oynuyor ezik" cümlesini duyuyorum. Birincisi ben acınası yapmıyorum ve herkesin yaşadığı bu gezegende oyuncuların olduğu kadar, benim ve senindir.

Oyun oynarken genellikle WASD ayarlarını değiştirebiliyorsam o oyuna şans veririm, değiştiremiyorsam umrumda değildir. Oyunculara gelince "ALLAH günahlarını affetsin." diyerek cümlemi bitiriyorum. Dolmuşum, bunu fark ettim.

Sayonara!