aracınızı uzun mesafe mi kısa mesafemi kullanıyormusunuz. boğulma vs varmı araçda
Aslında boğulma yok, bir dönem Isparta - Antalya - Ankara geziyordum ama şu dönem şehiriçi.
Ama birçok aracın kaldığı meşhur yokuşta tıkır tıkır tırmanıyorum. Ama yine de hava akışında bir sorun olduğundan eminim.
Çünkü lpg ayarımı da kendim yapıyorum ve rölantide titreme yapıyor, aynı titreme benzinde de oluyor.
Ayarı çakı gibi yapıyorum, değiştirdiğim egzoz patlayınca eskisi gibi titremeler yapmaya başlıyordu.
Orta ve arka egzozu değişince ses ve çekiş rahatladı ama belirli ses hala var.
Ama bunların dışında orta egzozu sökünce yere bayağı bir vurdum, siyah parçacıklarla doluydu. Katalizörlerin içini inceledim, aynı o parçalarla dolu.
Yani motorda yağ yağma veya bir motor sorunum yok, egzozlarım sıfır takılı olduğu için kaçak vs. de olmadığı için tek şüpheli katelizör kaldı.
250 bine yakın ve 100 binde bir değişmesi ya da temizlik gerekiyormuş. Benden önceki kızın kilitli torpidoyu bile açamadığını düşünürsek temizliği de hiçbir zaman yapılmamış.
( Ama 1.6 motor gücü yok. Motorda yağ kaçakları vardı, onları yaptırmıştım belki düzelir diye. Çünkü başka 1.6 lar daha iyi gidiyor, bir de kuzenler kullanınca demişti. Boğulmuyor ama çekiş olması gerektiği gibi değil.)
Aldığımdan beri tıkalıydı muhtemelen ama bendeki süreçte daha da tıkanmıştır. ( 5. yılı çünkü. )
Yani bu temizlik şart gibi birşey, parça çok pahalı ama çıkma, temizleme veya farklı bir çözüm arıyorum.