ComputeRr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam. Bugun Tam kapanmak üzere saat 7 de Kargomu aldım, imza atıp çıktım, Dizüstü bilgisayar, Eve geldim Açtım, Ekranın yarısı gitmiş, Kargoda hasar görmüş, Gönderen kişi tanıdık, Simdi subede kontrol etmeden imza atıp çıktım, Sabah açılır açılmaz gidip Tutanak Tutturabilir Miyiz ? Gönderici Hasarın Maliyetini Alabilirmi ?
Kargo firmaları pisliktir kabul etmemeye çalışır mutlaka. Eğer cam tarzı kırılabilecek birşey alırsanız mutlaka imza atmadan önce kontrol etmelisiniz. Genelde böyle bir uygulamamız yok derler ama siz ilk kargoyu alın hiçbirşey demeden yırtıp direk içine bakın sonra imza atın.

Şuan yapmanız gereken:

Öncelikle yurtiçi kargonun merkezini arayıp durumu bildirin. İmza attınız sizin kırmadığınızı nerden bilelim diyebilirler. Böyle bi durumda direk gidip şubede şansınızı deneyin. Israrcı olun ne yumuşak ne atarlı davranın. Tutanak için uğraşın.

Başımdan geçen bir olay (Okumanızı tavsiye ederim):

İtopya.com'dan bilgisayar parçaları satın aldım, arızalı ürün geldi gönderdim yaptık dediler yine aynı arıza devam ediyordu bu şekilde 5-6 defa gitti geldi parçalar. Sonra kasayla birlikte gönderin dediler kasayı yolladım. Yaptık dediler geri gönderdiler bi baktım kasa kırılmış, Dikdörtgen düşünün köşesinden bastırınca nasıl yamuluyorsa öyle yamulmuş. Bende kabul etmeyeceğimi söyledim. Ups kargoydu. Tutanağı merkezi arayarak tutuyorsunuz dediler. Merkezi aradım 2-3 kişi geldi fotoğraflar çekti ve göndericide sorun olduğu yazıldı tutanakta. Ancak itopya mağazası kabul etmedi. Bende tüketici hakem heyetine başvurdum. Bu olaylar olurken parçalara bir zarar geleceğini bildiğim için her kargo gönderirken nasıl paketleme yaptığımı her kargo gelirken nasıl geldiğini videoya çekmiştim. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve suçlu ben çıktım nasıl oluyorsa yani işiniz zor.