Gizlilik sözleşmesi ile uygulamanın telif ve kullanım hakkı diyetisyene devredilmiş mi? Kritik nokta burası. Eğer devredilmişse, sözleşme tarihinden önce dosyaları alsanız bile dağıtma veya tanıtma eylemi sözleşmeden sonra olduğu için haksız oluyorsunuz. Daha doğrusu telif hakkını ihlal etmiş oluyorsunuz.
Benzer bir olay yaşadım diyebilirim. Yıllar önce Android 4 versiyonun ilk çıktığı zamanlarda yazılımcı arkadaşım bir kişiye parası karşılığında oyun geliştirmişti. Arkadaş geliştirdiği oyunu hem isteyen kişiye verdi, hem de benim o zamanlar açık olan Android oyun sitemde indirmeye sundu (aynı oyun ismi ve içeriğiyle). Birkaç ay sonra oyunu ilk isteyen (ve yaptıran) kişi verimerkezi ve iletişim paneli aracılığıyla bana telif hakkı bildirimi gönderince ben kaldırdım, daha sonra arkadaşımla alan kişi mahkemelik oldular. Kısaca çıkan karar "aksi bir sözleşmeyle belirlenmediği sürece yazılımın/eserin telif hakkı geliştiriciye aittir". Yani uygulamayı alan veya yaptıran kişi sözleşmeyle telifi üstüne almadıysa telifin sahibi yazılımı geliştiren kişi oluyor sadece. Eğer kanunda veya kanunun uygulamasında değişiklik olduysa bilemeyeceğim.