Sigarayı bırakmanın nikotin sakızı , bilmem ne ilacı gibi bir şeyle hiç bir ilgisi yoktur , bu tür etkenler metabolizmanıza bir etki yapmaz (bazı ilaçlar beyni kandırılmaya daha müsait hale getirir etki olarak belki bu sayılabilir ama ana hedef yine sigara değil.) , bu cümlemi okuyan kişiler beni haksız görebilirler duyduklarından gördüklerinden ötürü ama işin aslı öyle değil , doktorların takip ettiğini sigara bırakma tedavilerinde bu tür maddeler kullanılabilir çünkü ana amaç psikolojidir , beynin komut şeklini değiştirmektir , kısacası kendini kandırmaktır. Sigaraya başlama değilde sigaraya bağımlı olma kavramıda yine tamamen sistemi kandırma üzerine kuruludur özetle döngü bir kısır döngüdür ve tamamen psikoloji k etmenler sonucu oluşan bir bağımlılıktır. Yani insan psikolojisini kontrol etme gibi bir iradeye sahipse bu tür etkilere maruz kalmadan istediği an bırakabilir.
Peki doktorlar neden tedavilerinde bu ilaçları tercih ederler ? Bunun tıbbi ismi farmakolojide "plasebo etkisi" olarak geçer , isteyenler bu etkiyi araştırabilir , şuanda ilaç sanayinin %50 sinden fazlasının ana mekanizması bu teoriye bağlı olarak hastaya verilir.
Bunları neye dayanarak söylüyorum onu da söyliyeyim , günde yaklaşık 10.000 hastanın başvurduğu ,Türkiye'nin en büyük hocalarının bulunduğu tıp fakültesindeki anlatılanlardan ve o hocaların yapılmış onlarca çalışmadan elde ettiklerini yazdıkları kitaplardan.
hocam birçok hastalık da vs evet insan psikolojisi etkili yani x hastalığın var bak bunu içince iyiy gelecek diyip şeker verip iyileştiği gözlemlenmiştir gibi yazılar okuduk doğrudur yalandır bilemem lakin evet doğruluk payı yüksek. Sigara olayın da insan bırakmak da istiyor bırakmak istemiyor da çelişkide çünkü bir alışkanlık için de misal yemekden sonra sigara yakardım yada sabah kalkınca sigara yakardım bu benim alışkanlığım binevi biryandan da canım isterdi. Ben ve birçok kişi denemiştir sigarayı içmiycem bırakıyorum diye sonuç tekrar içmeye devam ediyor alışkanlığı yensen bu sefer canı istiyor insanın benim istiyor yani eğer dediğin gibi psikoloji ile alakalı olsaydı mesela nikotin bandı kullandım o band takılı iken sigara içmezdim sanırım ççünki bu bana sigarayı bıraktıracak iyi gelecek diyerek kullandım ve bandı kullanırken kararlıydım sigarayı bırakmaya. Şuana kadar denediklerim arasın da en etkili ve bırakmamı sağlayan yöntem nikotin sakızı oldu. evet deidğin gibi psikoli ile alakalı şeyler de var lakin bu iş sigara da biraz daha farklı birşey açıkçası
Tebrik ederim hocam. Bende 2.5 sene oldu sigarayı bırakalı. Ben sadece cebimde kuruyemiş bulunduruyordum. Canım sigara çektiği zaman 3-5 adet atıp geçiştiriyordum.
teşekkürler hocam beyaz leblebi diyor du nişanlım da şuanlık gerek kalmadı bakalım duruma göre ondan da tüketmeyi deneyeceğim

10 yıl bıraktım zorluk, şartlar insanı yeniden sigaraya başlatıyor. umarım kısa sürede bırakırım.
umarım bıraka bilirsin hocam kendin kıyaslaya bilirsin zaten sigaralı ve sigarasız yaşamı