Kizilay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok net açıklama getirmek istiyorum. Şirket 20 gün maaşınızı sarkıtabilir ama bu 1 olur 2 olur daha fazla olursa iş yapmama hakkınız saklıdır.

-Tarihlere tam bakmadım ama düzensizlik aşırı ise sözleşmenizi tek taraflı fesh edip dava açabilirsiniz.
-Önce aracı ile görüşürsünüz ona para gidecek! Hemde havaya %90 anlaşmayacak şirket.
-Sonra dava açacaksınız avukat masrafları başlayacak

Şuan davalık olmanız menfaatinize olmayacak. Bunlara sürece dayanabilecekmisiniz onun mukayesini yapın.

Dava belki 2 yıl belki 3 yıl sürecek . Firma bir de iflas vermiş kazansanız bile arayın ki icraayla alabilecek bir şey bulun maalesef kalıbına uydurmada üstlerine yok.

Nerden mi biliyorum! Makrolar realler Bimeksler hepsi iflas çekti kaçtı gitti. Personeller davaları kazandı ama ortada haczedecek hiç bir şey yok.

Ben beklerim sabrederim derseniz üstüne gidin ama bu ülkede iş mahkemeleri o kadar saçma şekilde ki kendinizi ateşe atıp 1 kuruş almadan yıllarca ortada da kalabilirsiniz. Bunu mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurun.

Sizi seven sayan bir yönetici bulun görüşün çıkışınızı aldırmaya çalışın. Nacizane tavsiyem bu olur. Çok büyük tazminatınız yok zaten kabul etme ihtimalleri yüksek.
KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firma bu durumda olmasa dava mantıklı olabilirdi ama bir önceki arkadaşında dediği gibi sizin dava sonuçlanana kadar kazansanız bile haczedilecek birşeyi olmayan bir firmaya karşı dava kazanmanız çok birşey ifade etmeyecek. Zaten muhtemelen sizden önce gelmiş 100 tane haciz kararı olacak
KSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Annem 20 sene önce işten haksız yere çıkarıldığı iş yerine dava açtı. Dava 6 sene sonra sonlandı. Firma iflas ettirildi. Aradan 14 sene geçti. Hala annem parasını alamadı. Toplam alacağı bugünün şartlarına göre 100 bin tl den fazla para var. Ama 1 lira bile alamadık.

Üstelik iflasına mahkeme karar vermiş P..kalenin. Dava değilde farklı şekilde anlaşmaya çalışın. Bankaların ve devletin önceliği var alacak sıralamasında. Onlardan size bişey kalırsa alırsınız.
tuzzluk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Firma zaten iflas etmiş. Etmedi dense de belli ki dönemiyorlar. Mahkemeye verseniz %100 kıdem tazminat hakkı kazanırsınız. Ancak arkadaşın da dediği gibi banka ve devlet öncelikli alacaklidir. Boyle durumda onlar bile para alamiyor, zaten iflas demek borcunu odeyememek demek.

Tavsiyem birkac ay dayanacak gucunuz varsa sizi cikarmalarini veya fiili iflasi bekleyin. Belki bir ihtimal tazminat alirsiniz ve sonrasında SGK'dan işsizlik maasi almaniz kolay olur

Mesajlarınız için teşekkürler. Tavsiyeniz üzerine bekleme kararı almıştım.

Bugün bir kaç gelişme oldu, çalıştığım bölgenin kapatılmasına karar verirdi. Ayın 11,i itibari ile artık çalışamayacağım. Şuan firma iflasta olduğu için tazminat vermiyormuş. Mart'ın 12'sinden sonra duruşmadan sonra belli olacakmış. O zaman bile garanti değilmiş.