digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam yaşama bağlanmamış ki.
Öğrenmeye neden ihtiyaç duyuyor? Çünkü bu bir içgüdü.
İnsanları diğer hayvanlardan ayıran şey merak. Merak ile beraber beyin fonksiyonları gelişmeye başlamış.
Merak ettiklerini hatırlayacak daha güçlü hafıza anlayacak daha güçlü işlemci ortaya çıkmış.
Bu beyinsel gelişim ona hayatta kalma konusunda pençeden, dişlerden daha büyük avantaj sağlamış tüm dünyaya yayılmış, şartları kendine göre değiştirmiş.
Yani tüm canlılar gibi doğup, yiyip içip boşaltıyoruz, üreyip ölüyoruz.
Bu süreçte herkes evrim süresince geliştirdiği özelliklerine göre bir yaşam sürüyor.
Yani tüm insanlar meraklıdır, kimisi komşunun kızının akşam eve geç gelmesine takılıp kiminle kırıştırdığını emrak eder, kimisi evreni, dünyayı bilimi merak eder.
Yani adam dünyada geçirdiği süreyi boş geçirmiyor kendine uygun bir iş ile kendini mutlu ederek çalışarak geçiriyor.
Yani adam kendini mutlu ediyor, işe yaradığı, merak ettiği, kendine uygun meşgale ile uğraşıyor.
Yoksa birileri gibi ölümden sonra ceza ya da ödül var diye didinmiyor. Kendi için yaşıyor ve yapıyor.

Diğer taraftan dünyanın en büyük bilimsel topluluklarına üye bir adama IQ'su yok diyorsun ya.
Geri kalan cümlelerine yanıt vermeyi gereksiz kılıyor bu sözlerin.
Deist olunca zeka var ateist olunca zeka yokmuş.
Şu dünyada bir zeka ortalaması alsalar inananların mı inanmayanların mı daha zeki olduğuna şaşırırdın muhtemelen.
Dünyanın IQ ortalaması en yüksek ilk 10 ülkesine bakarsan zaten anlarsın inanç ile zeka arasındaki bağlantının düşündüğün gibi olmadığını.
Merak ederek dışkısını yiyenlerin sayısı da azdır. Arada ilişki olabilir mi?

Şunu merak ediyorum sen neden denemiyorsun. Gerçekten yani mesela şaka gelmesin benim aklıma geldi yemesem bile düşündüm tadı nasıldır diye. Sonuçta benim vücudumdan çıkan maddeler. Acımı, tatlı mı sonuçta karnımızı doyurmayacağız.

Yiyecek misin? Aklında yemek vardı ben soruyu sorunca kararını etkiledi mi?

Yazayım cevabı senin yerine. Yemezsin, yemeyeceksin...

Sana gaz vermeye çalışmıyorum gerçekten yemeyeceksin. Ya da ters psikoloji yapıyorumdur. Ama yersen inadına yersen ispat isterim videolu.

Şakaları geçersek yemeyeceksek yemezsin yahu hangi enayi yer. Celal yediğinde *** bile değerli olur olmuş vay be. Bu bile gündem olmuş var be.

Boku sinekler böcekler yesin onların işi bu. Biz lezzetli olan şeyleri yer lezzeti olmayan toksinleri çıkarırız.

Neyse dediklerime takılma. Esas konuya geleyim. Sen nasıl ki dışkını yemeyeceksin çünkü baştan seçimini yaptın. Bana masal anlatma delikanlı yaşayacakmışta ölecekmişte başka ne olabilirmişte. Sen baştan seçimini yaptın kararında ne olursa olsun değişmez. Cahil insan cahilliği seçer yapısı öyledir sen onu kınayamazsın ben seni kınıyor muyum? Senin yapın bu karanlık bir yapın var. Bana sakın kaç kitap okuduğunu kaç dil bildiğini anlatıp oyun oynama. Ben senin ciğerini bilirim. İçinde hiç ışık yok hiç sevgi yok içindeki karanlığa razı gelmişsin. İçinde bulunduğun kötü vaziyet senin irade kırmış ve kabullenerek razı getirmiş diz çöktürmüş. Bunu söylemek yerine türlü türlü bahaneler sıralıyorsun. Yer miyim ben bunları. Tamam saygım var ama o zaman neye inanıyorsan sende kalsın başkalarını da bu yolsa sürüklemeye hakkın yok. Başkalarını sizi aydınlatacağım siz yanlış yoldasınız diye senin gittiğin yoldan götürmeye zorlamaya hakkın yoktur. Düşünce düşüncedir ve bunun yanlışı olmaz, doğruysa ellemeyeyim yanlışsa karışayım kendi bildiğim gibi düzeltmeye çalışayım. Nasıl bir bilimselliktir bunun adı. Yolda giderken yerdeki taşların yerini değiştirmeye çalışıyor musun ne farkı var senin yaptığının. Bana cevap yazma sende kalsın doğru sandıkların. Hem öleceğim dersin hem dünyayı cennete çevirmeye çalışırsın çelişkiye bak hele yav. Sana ne dünyadan sana ne Türkiye'den sana ne Celal den melalden.

Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nekadar doğrudur bilmiyorum okuduğum bir yazıda bu isteğin İd den geldiği söylenmiş.
İd, zevk temelli bir istekler ve aşırı ısrarcı temel enerjinin çıkış noktasıdır. Temel ve en ilkel benliktir. Ana kaynağı cinsellik, açlık gibi ihtiyaçların en bencilce doyurulmasıdır.
http://www.wikizero.biz/index.php?q=...Vfc8O8cGVyZWdv
Bakarım teşekkürler. Demek ki köpeğin bağladığı tasmanın yeri burasıymış. Birde şey var epifiz bezi diyorlar aynı yer mi acaba.