Öncelikle bu konu için üzgünüm. Yaklaşık bundan bir ay önce reseller aldım kendilerinden. Başta her şey güzeldi. Sadece kendi fotoğraf sayfama ait bir instagram hesabım için bir script satın aldım codecanyon'dan ve şuana kadar kullanmadığım sunucuda kalmamıştır. Sorunda yaşamadım.

Başta aldığım resellerimde aktif olarak kullanıyorrdum. Yaklaşık iki haftadır scriptte kullanamaz olmuştum. Scripti silip silip kuruyordum ama cronlar çalışmıyordu. Ticketta durumu anlatmama rağmen önce her defasında scriptte hata var denildi. Daha sonra CHMOD'ları 775 yapın denildi, yaptım ama yine olmadı. SOnra ki ticket cevabında WGET komutunun sunucu güvenliği nedeni ile kapalı olduğu ve ben en başından beri o kodu kullanmadığımı iddaa etttiler. Daha sonra da buraya konu açarsam firmayı karalamaktan mahkemeye şikayet edeceğini söyledi. Kimseyi karalamıyorum, ilk hizmet aldığımızda olumlu yorumlar yaptığımızda bizi ödüllendirmediğiniz gibi firmanızın benim hizmetimi aksaklığını şikayet ettiğimde de buna hakkınız olmadığını bilmeniz gerekirdi . Eğer sistem başta ki gibi çalışsa idi, ben zaten bu konuyu açmazdım. Şayet yetkili kişinin dediği gibi baştan beri wget ile cron çalıştıramasaydım, zaten ilk günden size iade talebinde bulunur para mı geri iade isterdim. Ancak 25-30 TL'nin peşinde koşacak birisi değilim, daha iyi bir hizmet veren, her defasında yazılımcıya suç bulmayan bir firma bulunca zaten hizmetimi ücretsiz devredeceğim buradan birisine. Hizmet alacağınızda her şartı konuşmanız faydalı olacaktır. Sonradan problem yaşamamanız adına. Ticket konuşmalarımızda ektedir.

Ben:Merhaba. Daha önce cron işlemlerini aktif kullanırken şuanda cron çalışmamaktadır. Dışarıdan bir uygulama ile cron komutlarını kullanıyorum. Bakabilir misiniz? İyi geceler, hayırlı işler.

Aleran Hietria Mraen
Yetkili
Şuanda sunucunun cron kullanımına dair yaptığımız testlerde herhangi bir hata görüntülenmemektedir.

Aleran Hietria Mraen
CEO & Founder

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

Ben:Merhaba. Cronlarım aktif olarak çalışmamaktadır. Başka sitelere paket açıyorum acaba o sebepten mi ? Bu bana ciddi anlamda problem olmaktadır. Wordpress'te botlar dahi çalışmamakta ve ilk defa yaptığım birşey değil.

Kendi FTP sisteminizde bulunmayan sayfaları cron olarak bizim sunucularımızda çalıştıramazsınız. Cron olarak çalıştırılması gereken dosyalar, sunucularımızda barındırılmıyorlar ise, doğal olarak sunucularımız bu dosyaları çalıştırmak ile mükellef değildir.

Miray Kaya
Support Department

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

Ben*******.site resellerimde bulunmakta.

cron işlemim wget --spider -O - http://www.*********.site/instagram/instagram/like/cron >/dev/null 2>&1 .

Aynı şekilde wordpress blogumdada cron işlemi çalışmamakta. Sadece bir sitem aktif kullanılabiliyor. Onun haricinde cron işlemi gerçekleştiremiyorum.

Şuanda belirttiğiniz cron, aşağıdaki hatayı sağlamaktadır. Cron geçmişte başarıyla çalıştırılmıştır. Bu hatayı döndürüyor olması yazılımsal bir sorundur;

There is not any scheduled activity at the present

Miray Kaya
Support Department

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

Ben:wget --spider -O - http://www.*********.site/instagram/instagram/like/cron

bu kodu cron işlemime giriyorum.

Mailime düşen hata aşağıdadır.

/usr/local/cpanel/bin/jailshell: /usr/bin/wget: Permission denied

Bu da yazılımsal bir hatadır. Cron çalıştırmak istediğiniz dosyanın izinlerini 755'e çevirmeyi deneyebilirsiniz.

Miray Kaya
Support Department

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

Ben: dosyanın izinlerini 755 yapmama rağmen bu hata devam ediyor. daha önce sorunsuz çalışıyordu ve yazılımı bir kaç kez kurup silmeme rağmen maalesef permission denied hatasını yine alıyorum. ancak cron-job.org üstünden komutu aktif çalıştırabiliyorum. whm panele girdiğimde sunucuda barındırdığım siteme ait wget dizinini çalıştırmayı nasıl yapabilirim.

Bu arada mühendislere soracağım denildi ve bir gün sonra gelen cevap;

Tekrar merhaba,

Uzun sürdüğü için üzgünüm, mühendisimiz ile görüşmelerimizin neticesinde, sunucu bütüncül güvenliği için wget komutuna izin verilmediğini ancak bu işlemi yazılımcınız ile görüşerek, kodunuzu CURL ile çalışabilecek hale getirdikten sonra yapabileceğinizi belirtti.

İyi günler dilerim.

Miray Kaya
Support Department

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

Ben: Miray hanım r10da satın alınırken bu konu hiç söylenmedi. Daha önce aktif şekilde kullanırken şimdi kullanamamak saçma olmuş. Maalesef bu şartlar altında iademi alıp, başka sunucuya geçiş yapmak zorunda kalacağom. Sürekli yazılımcıya suç buldunuz, şimdide yazılımı düzelttirin diyorsunuz. Ben siz her farklı işleminizde yazılımcıya para ödemek zorunda değilim. Karşılayacaksanız bu masrafı amenna. Hizmet kaliteniz açısından maalesef böyle bir konuyu r10a taşıyacağım. Cumartesi günü yedeklerimi aldıktan sonra ulaşacağım size.

Merhaba,

Cron ile WGET işlemi yapmaya çalışıyorsunuz. Arama motorlarında ufak bir arayış yaparsanız, hiçbir büyük hosting şirketinin buna izin vermediğini ve vermeyeceğini görebilirsiniz. Bu yeni yapılandırılan bir işlem değildir, daha önce sunucumuzda böyle bir işlem kullanmadınız, çünkü hiç bir zaman kullanamazdınız. Tüm sunucularımız en başta security hardening işlemi sonucunda bu hale getirilir. Yazılımcınıza suç bulmadık, aksine, yazılımcınıza yardımcı olmak için size alternatif bir fikir ile geldik ve aynı işlemi wget yerine curl ile yapabileceğiniz belirtildi.

Special Offer yada Promosyon hizmetlerimizde hizmet iadesi bulunmamaktadır. Zira, reklam edilen her özellik emrinize amede tam performans ile çalışmaktadır.

Şirketimiz hakkında, herhangi bir platformda yapılan herhangi bir karalama, bulunduğunuz ülke mahkemeleri ile çözümlenir.

İyi günler dilerim.

Aleran Hietria Mraen
CEO & Founder

Mraen Corporation

www.mraen.com
www.natmes.com

İlk zamanlar kullanıyordum. Ben mesaj attıktan sonra siz dönüş yaptınız. Dönüş sebeplerinde her defasında yazılımcıya suç buldunuz. Şimdi de yazılımcıya düzelttirin diyorsunuz. Kimseyi karalamıyoruz ama sizin kullanamıyordunuz gibi net bir yalancı ifadeniz var. Ben başta kullanamamış olsam, ilk 7 gün içinde ki iade hakkımı tüketici olarak zaten kullanırdım. Başıboş bir insan değilim. R10'da tabi ki hizmetiniz ile ilgili gerekli açıklamayı yapacağım. Sonuçta en doğal hakkım. Ama sizin bu tehditkar tavrınıza, sanki biz suçluymuşuz gibi absürt konuşmanıza orada ki insanlar karar verecektir. Hala diyorum, başta aktif şekilde wget ile işlem yapılıyordu. Ama size göre biz yalancı, siz doğru söyleyensiniz. Burada tartışmanın anlamı yok. Hizmeti r10 üstünden aldım, oradan cevap vereceğimize inanıyorum birbirimize. İyi akşamlar.