Amma boş laf ürettiniz. Ben adamla ilgilenmiyorum konuyu da goy goy yapmanız için açmadım. Ama goy goy serbesttir karışamam sadece belirtmek istedim.
Şu açıdan bakalım. Genellikle ne kadar bilgili olduğu konuşulmuş. Bununla birlikte herkesin böyle olması istenilen bir durumdur. Bir insan yaşamdan sonrasına inanmıyorsa neden yaşama bağlanır neden öğrenmeye araştırmaya ihtiyaç duyar. İşte meraklıymışta ondan denilmiş meraklı olmasını sevdim ama bu ten başına yeterli cevap değil benim için. Hani derler ya öldükten sonra ne olursa olsun beni ilgilendirmez. O hesap ölüp gideceksin onca uğraşın yorulman didinmen yanına kar kalacak hamallığını yapmış olacaksın. Ölüye diyor e onu bende derim onu demek marifet mi ölü yok görmüyorsun zaten ölünün yanına gitmeyeceğim gibi ayakta duran ölülerle de işim olmaz orada yanıldığını söyleyemiyor çünkü ya yüzleşmeye cesareti yok ya da gerçek bir bilim insanı olacak kadar IQ ya sahip değilmiş.
Ateistler kafalarının çalıştığını söyler ama ben öyle görmüyorum. Deist olsalar olur bak onlar fersah fersah ileridedir.
Not: Bu mesajı gözümü kapatarak klavyedeki tuşlara gelişigüzel basılarak yazılmıştır.
Buna inanan aptal olabilir mi? Neden inanmıyorsunuz bilimsel gelmedi mi? Ön yargı?
Ama evren dünya biz aklımız gözümüz beynimiz. Hani sanatçıya saygı duyuyorduk?
Adam yaşama bağlanmamış ki.
Öğrenmeye neden ihtiyaç duyuyor? Çünkü bu bir içgüdü.
İnsanları diğer hayvanlardan ayıran şey merak. Merak ile beraber beyin fonksiyonları gelişmeye başlamış.
Merak ettiklerini hatırlayacak daha güçlü hafıza anlayacak daha güçlü işlemci ortaya çıkmış.
Bu beyinsel gelişim ona hayatta kalma konusunda pençeden, dişlerden daha büyük avantaj sağlamış tüm dünyaya yayılmış, şartları kendine göre değiştirmiş.
Yani tüm canlılar gibi doğup, yiyip içip boşaltıyoruz, üreyip ölüyoruz.
Bu süreçte herkes evrim süresince geliştirdiği özelliklerine göre bir yaşam sürüyor.
Yani tüm insanlar meraklıdır, kimisi komşunun kızının akşam eve geç gelmesine takılıp kiminle kırıştırdığını emrak eder, kimisi evreni, dünyayı bilimi merak eder.
Yani adam dünyada geçirdiği süreyi boş geçirmiyor kendine uygun bir iş ile kendini mutlu ederek çalışarak geçiriyor.
Yani adam kendini mutlu ediyor, işe yaradığı, merak ettiği, kendine uygun meşgale ile uğraşıyor.
Yoksa birileri gibi ölümden sonra ceza ya da ödül var diye didinmiyor. Kendi için yaşıyor ve yapıyor.
Diğer taraftan dünyanın en büyük bilimsel topluluklarına üye bir adama IQ'su yok diyorsun ya.
Geri kalan cümlelerine yanıt vermeyi gereksiz kılıyor bu sözlerin.
Deist olunca zeka var ateist olunca zeka yokmuş.
Şu dünyada bir zeka ortalaması alsalar inananların mı inanmayanların mı daha zeki olduğuna şaşırırdın muhtemelen.
Dünyanın IQ ortalaması en yüksek ilk 10 ülkesine bakarsan zaten anlarsın inanç ile zeka arasındaki bağlantının düşündüğün gibi olmadığını.