Merhaba, yaklaşık 1.5 senedir bir otobüs firmasında çalışıyorum. Firma için şuan iflas etti ama firma devam edecek deniyor, ama çalışanlar olarak bizim hiç bir şeyden haberimiz yok. Bu yüzden işi bırakma kararı aldım.
Öncelikle Pxxxkkale içerisinde ana firma olan A PxxxxKALE Turizm Taşımacılık Tic. ve Ltd.Şti. 'de çalışmaktayım. Ana firma hakkında ve şirket sahibinin kendi araçlarının bulunduğu firma için mahkeme iflas dedi. Sürekli şirket içi dönen dedikodular ile şu kadar süre aldık tarzı iddialar dönüyor ama hiç bir resmi açıklama yok. Tek söylenen devam ediyoruz. Bana tatmin edici gelmiyor.
Gelelim ana konuya
Yarından itibaren firmada Aralık & Ocak maaşım + senelik izin ücretim alacak olacak.
Ben işi bıraktığım zaman bunları alabiliyorum. Ama en azından kredi kartlarının kapanması için tazminat mevzusuna da yüklenmek istiyorum.
Daha önce konuştuğum herkes düzensiz maaş diye mahkemeye başvur, hem tazminat hem işsizlik alırsın diyor. Ama bu konuda tecrübeli kimse yok etrafımda. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Maaş ödeme tarihleri
çok net açıklama getirmek istiyorum. Şirket 20 gün maaşınızı sarkıtabilir ama bu 1 olur 2 olur daha fazla olursa iş yapmama hakkınız saklıdır.
-Tarihlere tam bakmadım ama düzensizlik aşırı ise sözleşmenizi tek taraflı fesh edip dava açabilirsiniz.
-Önce aracı ile görüşürsünüz ona para gidecek! Hemde havaya %90 anlaşmayacak şirket.
-Sonra dava açacaksınız avukat masrafları başlayacak
Şuan davalık olmanız menfaatinize olmayacak. Bunlara sürece dayanabilecekmisiniz onun mukayesini yapın.
Dava belki 2 yıl belki 3 yıl sürecek . Firma bir de iflas vermiş kazansanız bile arayın ki icraayla alabilecek bir şey bulun

maalesef kalıbına uydurmada üstlerine yok.
Nerden mi biliyorum! Makrolar realler Bimeksler hepsi iflas çekti kaçtı gitti. Personeller davaları kazandı ama ortada haczedecek hiç bir şey yok.
Ben beklerim sabrederim derseniz üstüne gidin ama bu ülkede iş mahkemeleri o kadar saçma şekilde ki kendinizi ateşe atıp 1 kuruş almadan yıllarca ortada da kalabilirsiniz. Bunu mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurun.
Sizi seven sayan bir yönetici bulun görüşün çıkışınızı aldırmaya çalışın. Nacizane tavsiyem bu olur. Çok büyük tazminatınız yok zaten kabul etme ihtimalleri yüksek.